NIEUWS

WINNAARS ONDERSCHEIDINGEN JEUGDCATEGORIEËN BEKEND

Afgelopen zaterdag 15 april 2023 zijn de winnaars van de onderscheidingen in de jeugdcategorieën van seizoen 2022-2023 bekend gemaakt. De dag begon met een wedstrijd tussen Oranje U17 en the Boys of Wales waarna de finales om landskampioenschap van de Cubs, Junioren en Colts gespeeld werden. Na de laatste wedstrijd van de Colts vonden de bekendmakingen plaats.

Jeugdscheidsrechter van het jaar
Gwen van der Schoot, Dagmar Verbrugh en Steijn Oosterbeek waren genomineerd voor seizoen 2022-2023 in de categorie “Jeugscheidsrechter van het jaar”. Na een paar mooie woorden van Serge Barnhoorn werd bekend gemaakt dat Dagmar Verbrugh dit jaar de winnaar is. Dagmar is speelster en scheidsrechter voor RFC Gouda. Zij fluit jeugd- en seniorenwedstrijden, en gaat graag naar toernooien. Zij treedt geregeld op als ‘assistant referee’ en heeft in die functie ook al drie maal geacteerd in wedstrijden in de Belgische competitie. Bij de laatste gelegenheid schrok zij er niet voor terug om halverwege de voorwedstrijd in Luik (heren, division 1) de wedstrijdleiding over te nemen toen de scheidsrechter uitviel. Zij is niet bang een uitdaging aan te gaan, toont controle en een goed wedstrijdgevoel, en is op haar jonge leeftijd (15 jaar) een rolmodel voor jonge meiden die overwegen te gaan fluiten.

Dagmar Verbrugh winnares jeugdscheidsrechter seizoen 2022-2023

Jeugdspeelster van het jaar
Na de uitreikingen van de jeugdscheidsrechters was de categorie jeugdspeelster van het jaar aan de beurt. Lyn Jones, bondscoach van de Oranjeheren was aanwezig om de de uitreikingen te doen. De genomineerden voor dit seizoen waren Carmen van Buiten, Senne Hoog en Sylvie Moelee. Helaas kon Senne Hoog niet aanwezig zijn omdat zelf een finale moest spelen met haar team. Na een kleine praatje met Carmen en Sylvie maakte Lyn Jones bekend dat Sylvie Moelee de winnares is van seizoen 2022 – 2023. Sylvie Moelee speelt voor de ‘Blue Waves’. Als jongste speelster van de U18 selectie van Rugby Nederland vervult zij regelmatig de captainsrol. Sylvie is door haar instelling een voorbeeld voor anderen. Zij is super gemotiveerd en op het veld een dominante speelster. Sylvie gaat met deze werkethos nog enorm veel stappen maken in de toekomst.

Sylvie Moelee (links) winnares jeugdspeelster seizoen 2022-2023

Jeugdspeler van het jaar
Als laatste werden de jeugdspelers van het jaar gehuldigd en bekendgemaakt. Lyn Jones heeft ook deze uitreiking gedaan. De genomineerden voor seizoen 2022-2023 waren Silver van Essen, Sil Hulshof en Tobias de Prieëlle. Tobias en Silver hadden net tegenover elkaar gestaan in de Colts finale tussen de Bredase Rugby Club en Rugby Club Eemland.
Lyn Jones maakte bekend dat Tobias de Prieëlle de winnaar is in seizoen 2022-2023. Tobias speelt voor de Breda Rugby Club en maakt daar grote indruk door zijn inzet en instelling. Als speler van de U17 selectie vertegenwoordigde hij Rugby Nederland vorig jaar al bij het EK U18. Daar viel hij op door zijn werklust en verdedigende tackles, en ontwikkelde zich tot een basisspeler in de U18 selectie.
Sil speelde meteen na de uitreiking met Oranje U18 tegen the Boys of Wales en is daarom later met Lyn Jones alsnog op de foto gegaan.

Tobias de Prieëlle (rechts) winnaar jeugdspeler seizoen 2022-2023