SUPER CUP

2023-11-04 Rugby Europe Super Cup 2023 – Brussel Devils-Delta

Brussel Devils is thuis een maatje te groot voor Delta

De openingswedstrijd in de Rugby Europe Super Cup 2023 ging voor Delta bij de Brussel Devils met 41-12 verloren. Vikas Meijer scoorde alle punten. De captain schoot tot vier keer toe een penalty tussen de palen.  

Bij Delta stond een jong team in het veld van spelers die in voorbereiding zijn op het Europees kampioenschap dat half november van start gaat in Praag. Bij de Brussel Devils was dat anders. Met sterke en veel wat oudere spelers werd de tegenstander meteen onder druk gezet wat na twee minuten al resulteerde in de eerste try. Delta bood in de eerste veertig minuten nog goed weerstand.  Helaas miste Meijer in de dertiende minuut een penalty, anders had Delta nog op een 5-6 voorsprong gekomen. Pas halverwege de eerste helft kwamen de ‘Devils’ op 10-3. Na de 10-6 gloorde er nog iets van hoop, maar het thuisteam tekende al snel voor de tweede try (15-6). Het scoreverloop herhaalde zich bij 15-9 en de 20-9 ruststand.

Wat zich in de eerste helft al een beetje liet aftekenen, gebeurde in de tweede helft. Brussel Devils was letterlijk een maatje te groot. Ze hadden daar vooral voordeel mee bij de mauls. Toch was het Delta die binnen 5 minuten de eerste score liet noteren. Meijer schoot weer een penalty tussen de palen. Zijn laatste, zou later blijken wat na de 20-12 namen de Belgen het heft in handen en gaven dat niet meer weg. Mede door twee penalty-tries na een scrum werd de score uitgebouwd naar de 41-12 eindstand.

Na afloop liet Meijer te weten trots te zijn op zijn medespelers. ,,We wisten wat we konden verwachten in de set pieces. Ze waren fysiek en deinsden niet terug. We kunnen vanaf hier verder bouwen en kijken uit naar het Europees kampioenschap.’’ Renzo Spakman was het eens met de aanvoerder. ,,Hun fysieke spel hebben we fysiek gepareerd. Op naar het EK in Praag.’’

Coach Lyn Jones keek tevreden terug op de wedstrijd: “Het belangrijkste is dat we in de wedstrijd terugzagen waar we de afgelopen dagen op getraind hebben. Het commitment van de Onder20 spelers tegen een fysiek zwaardere tegenstander was geweldig. We verwachtten dat we het hierdoor zwaar zouden krijgen in de srum- en maulmomenten, maar dat was ook geen prioriteit. Het was vooral een goede voorbereidingswedstrijd op het EK voor Onder20 dat volgende week begint in Praag. Met dat in het achterhoofd ben ik tevreden over deze wedstrijd.”

Op vrijdag 10 november speelt Delta zijn eerste thuiswedstrijd in het NRCA Stadion, Amsterdam. Tegenstander is debutant Romanian Wolves. Het duel begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.rugby.nl/ticketshop