ORANJE

Een nieuwe mijlpaal voor rugby talentontwikkeling in Nederland; Aspire Excel Nationaal Training Centrum geopend

Op 2 september heeft Aspire Academy, in het bijzijn van Rugby Nederland’s technisch directeur Kristof Vanhout, officieel het Excel Nationaal Training Centrum (ENTC) geopend. Dit nieuwe centrum vormt een belangrijke stap in de ontwikkeling van rugbytalent in Nederland.

Maar liefst 34 spelers, afkomstig uit Jong Oranje U17, U18 en U20, evenals getalenteerde spelers uit de Regio Rugby-competitie, starten een intensief 10-maanden durend high performance-programma. Het programma bestaat uit vier trainingsdagen per week, waarbij spelers dagelijks drie uur besteden aan zowel fysieke als mentale ontwikkeling. Vanuit het high performance & Team NL Sportcentrum in Ookmeer worden de spelers begeleid door een professioneel team van stafleden, die eveneens betrokken zijn bij de coaching van de Jong Oranje.

De lat ligt hoog voor deze talenten, net zoals hun dromen, ambities en doelen. Als symbool voor hun toewijding ontving de Aspire-staf van Kristof Vanhout het eerste Oranjeshirt zonder nummer. Dit shirt staat symbool voor de belofte van Aspire om in de toekomst steeds meer genummerde shirts aan de muur te hangen, als spelers hun Oranje ambities waarmaken.

Aspire ENTC hanteert een Individual Development Plan (IDP) als basis van het programma, waardoor er gedurende het jaar ruimte blijft voor nieuwe spelers. Spelers uit de Oranje-selecties of succesvolle deelnemers aan de Regio Rugby-competitie die aan een academie zijn verbonden, kunnen zich aanmelden bij Aspire Academy via www.aspire.rugby

Het komend seizoen zal Aspire meerdere (internationale) High Performance programma’s lanceren voor zowel spelers alsmede club coaches & trainers in Nederland.