Opleidingen

Antonie van Noort schittert in Porto

Afgelopen weekend heeft Antonie van Noort (RFC Gouda) de kans gekregen om als jeugdige referee (14) op uitwisseling te gaan naar Porto (Portugal). Hij is door de werkgroep jeugdige rugby scheidsrechters meegevraagd om op het internationale beach toernooi van Porto, wat onderdeel is van de EBRA series te fluiten en assisteren. Antonie heeft op de zaterdag tijdens de senioren ronde laten zien dat hij een zeer goede assistent is op het hoogste niveau en als beloning daarvoor heeft hij ingoal asisstent referee mogen zijn tijdens de grote dames finale.

Op de zondag was het de beurt aan Antonie om te fluiten tijdens het jeugdtoernooi. De eerste wedstrijd was nog even wennen. Vanaf dat moment liet Antonie zien graag te willen leren en nam alle gekregen feedback van de andere referees met in het bijzonder van Mireya Dijkstra en Edwin van der Spek gelijk over en ging ermee aan de slag.

Dit met gevolg dat Antonie de meest consistente referee was tijdens dit toernooi en werd beloond met de rol als referee voor de finale van de U14 categorie. Hij liet tijdens deze finale zien hoeveel stappen hij had gemaakt gedurende dit 1 daags toernooi en floot een fantastische finale.

Wij willen allereerst Kasper Blijenberg (president EBRA series) bedanken voor het mogelijk maken van deze uitwisseling. Daarnaast bedanken wij ook het Porto beach toernooi en in het bijzonder Nuno (toernooidirecteur) voor de geweldige organisatie en complimenten richting Antonie en begeleiding. Als laatste bedanken wij ook de werkgroep jeugdige rugby scheidsrechter voor alle randzaken en het meesturen van begeleiding voor Antonie om dit alles tot een succes te laten verlopen.

Wij hopen volgend jaar weer een nieuwe uitwisseling te kunnen regelen voor een jeugdige rugbyscheidsrechter. Dus wil jij de volgende zijn die op dit gave toernooi fluit dan zou ik zeggen: hou de socials in de gaten en vergeet je niet aan te melden voor de events van de werkgroep jeugdige rugby scheidsrechters of meld je direct aan via jeugdreferee@rugby.nl