ORANJE

Corendon Summer Tour ongekend succes

Het team van Rugby Nederland trok, aangestoken door het enthousiasme van Technisch Directeur Kristof Vanhout, de stoute schoenen aan en ging een grote uitdaging aan. Het bleek een groot succes te zijn. We genieten nog even na en blikken kort met jullie terug hoe we het langste rugby seizoen ooit knallend hebben afgesloten.

Foto door www.studio519.nl

Het avontuur begon toen Brendan, Technisch Directeur van USA Rugby, ons in januari benaderde voor drie wedstrijden tegen hun U18, U20 en U23 team. De timing was perfect voor Jong Oranje U18, U20 en Delta, omdat deze teams met de voorbereidingen zijn begonnen voor de Europese Kampioenschappen en de Rugby Europe Super Cup die in september en oktober op het programma staan. Het plan werkte als een magneet voor andere landen en zo ontstond er al snel een driedaags toernooi waaraan vijf landen deelnamen met in totaal 11 teams.

Al met al drie zonovergoten, spannende toernooidagen met ontzettend veel rugby, twee prachtige side events en daarbij nog twee internationale opleidingen; Masterclass coach of Match Officials en Immediate Care in Rugby. We hebben niet stil gezeten!

Foto door Gerard Spaans Photography

KICK OFF SATURDAY
Kick off Saturday was spannend omdat alles nieuw was en het logistiek best een uitdaging is om alle teams op het juiste moment op de juiste plek te hebben.  Maar al met al was er gelijk een ontzettend goede sfeer en was het niveau direct hoog. De teams strijden deze week niet om de winst, maar dat betekent niet dat de teams niet willen winnen. De captain van het grootste rugby team in Nederland, Michael Assman wie kent hem niet, was vroeg opgestaan om op zijn beurt alles goed te organiseren voor de match officials die deze vijf wedstrijden in goede banen moesten leiden. Tijdens een toernooi als deze wordt geen kans onbenut gelaten en dus ook de scheidsrechters hadden perfect de kans zich te bewijzen, te ontwikkelen en om beoordeeld te worden. En dit alles terwijl Dirk Heuff in de kamer ernaast druk bezig was met de Internationale Masterclass coach of Match officials. Na een lange dag waar de eerste wedstrijd van start ging om 11.30 uur klonk het laatste fluit signaal om 19.15 uur.

Nederland U18USA U1823-31
Canada U18België U1826-20
België U20USA U207-55
Nederland U20Tsjechië U2057-0
Brussels Devils USA U2320-22

FAMILY TOUCH RUGBY FESTIVAL
De dag erna weer vroeg uit de veren. Voor de spelers een dag van rust en herstel maar niet voor de omwonende en Oekraïense vluchtelingen die verblijven in het Corendon hotel die zich hadden aangemeld voor het Family Touch Rugby Festival van Corendon, bij de nabij gelegen velden van voetbalclub RKSV Pancratius
Een clinic en klein toernooi voor de liefhebber in samenwerking met Corendon en Rugby Nederland. Nadat Corendon veel voor het toernooi had kunnen betekenen, aan ons rugbyers de vraag om een leuke dag te verzorgen waar het om plezier draait. Ook Jong Oranje onder 18, USA en Canada sloten aan, waardoor we met een grote groep ervaren en onervaren deelnemers lekker plezier hebben kunnen maken. Een kleine sfeer impressie hieronder.

OPGEVOLGD DOOR DERBY WEDNESDAY
Net zoals wij toch echt altijd graag van onze zuiderburen willen winnen, zo was de wedstrijd van Canada en USA onder 18 het belangrijkst voor deze twee landen. En op woensdag vonden al deze derby’s op de zelfde dag plaats. De toon was al gezet voor de dag was begonnen en daar kwamen nog eens hoge temperaturen bij. USA en de drie Nederlandse teams, alhoewel enkele teams het erg spannend hielden, waren dan uiteindelijk ook de winnaars van de dag en konden met opgeheven hoofd naar huis.

Tsjechië U20USA U2019-60
Canada U18USA U1810-38
België U18Nederland U1824-29
Nederland U20België U2028-14
DeltaBrussels Devils40-24

CORENDON FUNDRAISER
Tussen al het rugby door was het tijd om onze blouse te strijken en hoge hakken aan trekken, want op vrijdag stond een feestelijke Fundraiser op het programma ten goede van de EK ambities van Jong Oranje U17, U18 en U20. Gasten konden met hun vliegticket aan boord stappen voor “de reis” naar het WK onder 20 in Australië. Begeleid door Corrie en Donna van Corendon gingen de passagiers aan boord van de Boeing 747 van het Corendon Village hotel om de veiligheidsinstructies van deze veiling avond even goed door te nemen. Vervolgens werd er onder het vliegtuig gedineerd met tussen al dat lekkere eten door een veiling met onder andere prachtige rugby attributen. Zowel de bubbels als het geld stroomde rijkelijk tot in de late uurtjes. Een prachtige financiële start voor de rest van de avonturen die komen gaan voor onze Jonge Oranje talenten.

SATURDAY CLOSING DAY
Deze Summertour werd op zaterdag afgesloten met een ontzettend spannende laatste dag. Naast de laatste wedstrijden werd vandaag ook per leeftijdscategorie de Verkooijen speler van het toernooi bekend gemaakt, zoals hieronder vermeld en tevens geroemd op social media. En uiteraard ook de referee van het toernooi. Een laatste dag met echte knallers en ontzettend spannend rugby. Wij hebben, als we niet rondliepen, op het puntje van onze stoel zitten genieten.

Verkooijen Players of the Tournament U18: Corben Smith (USA)
Verkooijen Players of the Tournament U20: Tia’i Vavao (USA)
Verkooijen Players of the Tournament U23: Rik van Balkom (Delta)
Verkooijen Match official of the Tournament: Ondrej Fort (Tsjechië)

Nederland U18 Canada U18 23-15
USA U18België U1847-20
Tsjechië U20België U2015-52
Nederland U20USA U2027-31
DeltaUSA U2322-16

Wij kijken terug met een grote glimlach op ons gezicht en ondertussen hebben de eerste teams zich al aangemeld voor een vervolg in 2023 ….dus wie weet, wordt vervolgd.

We willen de teams, match officials, de Liaisons, de spelers, vrijwilligers, de fans, ouders en de toernooi sponsoren Corendon, Rugby Europe, Verkooijen, Rhino en Skynet enorm bedanken.
En afsluiten met de fotografen, die wederom prachtig beeldmateriaal hebben geleverd, bedankt!

Rugby-shots