NIEUWS

CSE TOPSPORTACADEMIE NEDERLAND, RUGBY NEDERLAND EN RAO SLAAN HANDEN INEEN VOOR NIEUW RUGBYTALENTPROGRAMMA

CSE Topsportacademie Nederland, gevestigd in Zwolle, kondigt in samenwerking met Rugby Nederland en Rugby Academy Oost (RAO) de lancering aan van een talentprogramma voor jonge rugbyers. Ambitieuze rugbytalenten krijgen vanaf het schooljaar 2024-2025 de kans om bij het CSE een hoogwaardige opleiding te volgen en zich professioneel te ontwikkelen in hun sport.

Uniek concept
CSE Topsportacademie is uniek in Nederland, waar ambitieuze sporters de kans krijgen om hun sporttalent optimaal te ontwikkelen en tegelijkertijd een opleiding op maat te volgen (vanaf groep 7 basisschool, voortgezet onderwijs, maar ook mbo- en hbo-opleidingen). Talenten vanuit 21 verschillende sporten kunnen zich volledig concentreren op hun sport en tegelijkertijd hun schooldiploma behalen. Het CSE zorgt ervoor dat elk talent het beste uit zichzelf haalt, zowel op sportief gebied als binnen het onderwijs met deskundige begeleiding. Tevens richten wij ons op de persoonlijke ontwikkeling door middel van een uitgebreid skills-programma.

Rugby Nederland en RAO
De samenwerking tussen CSE, Rugby Nederland en RAO is gericht om de ontwikkeling van rugbytalenten te bevorderen. Door gebruik te maken van de expertise en ervaring bieden we met elkaar een talentprogramma Rugby binnen het CSE aan. “De regio rond Zwolle is al lange tijd een blinde vlek op onze kaart. We zijn dan ook zeer enthousiast dat deze samenwerking er eindelijk komt. Met de infrastructuur en omgeving die CSE onze talenten zal bieden zijn wij zeker dat het aantal succesverhalen vanuit RAO in de toekomst alleen maar zal groeien,” zegt Kristof Vanhout, Technisch Directeur van Rugby Nederland.

Rugby op het CSE
Vanaf het schooljaar 2024-2025 start het talentprogramma Rugby op het CSE. “Wij zoeken talenten die gedreven zijn om het maximale eruit te halen, zowel in de sport als in de school. We richten ons bij de start op jonge, enthousiaste, ambitieuze rugbyjongens en -meiden in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar (klas 1, 2 en 3) uit de wijde regio van Noord-Oost-Midden Nederland”, aldus Anje Boogerd, teamleider topsport van het CSE. Geïnteresseerde rugbyers kunnen zich na het CSE Open op 24 januari 2024 aanmelden voor de selectietrainingen in februari en maart.

CSE Open
Het CSE Open vindt plaats op woensdag 24 januari 2024, tussen 17.30 en 20.00 uur. Hier kunnen talenten, ouders, coaches, trainers, sportbonden en sportverenigingen vrijblijvend kennismaken met het onderwijs en alle 21 sporten die op het CSE worden aangeboden. Sportmanagers, leraren en huidige CSE talenten staan klaar voor een introductie van het unieke aanbod en de trainingsfaciliteiten. Aanmelden is verplicht, klik hier voor meer informatie over CSE Open.


Foto: Anita Amelink