ORANJE

Dames uit de startblokken met twee topwedstrijden

De oranjedames hebben lang stil moeten zitten na de laatste Championship wedstrijd in februari tegen Spanje, maar zaterdag mogen de dames het veld weer op. Nederland speelt na de wedstrijd van de heren om 17.30 uur een oefenwedstrijd tegen België. Hoofdcoach Sylke Haverkorn maakt de opstelling bekend.

Beiden teams stonden voor het laatst tegenover elkaar in België op het EK in 2018. Voor zowel Nederland als België geldt dat er vandaag de dag bijna een volledig ander team staat als in 2018. België is onlangs weer begonnen met het fifteens programma, dus beide coaches weten niet goed wat er zaterdag tegenover ze op het veld zal staan.

Sylke laat weten dat de wedstrijd een mooie kans is om te zien of we de training kunnen vertalen op het veld. Daarnaast is het een moment om nieuwe spelers te zien spelen en om andere posities uit te proberen. In de trainingen lag een grote focus op het verdedigende spel, waardoor de coaching staf zaterdag dominanter en feller verdedigend werk hoopt te zien. Door nu tegen België te spelen zal zichtbaar worden hoe we ons verder zullen moeten voorbereiden op de Championship wedstrijden.

De focus ligt op bouwen van een sterke nieuwe jonge selectie. In de selectie zijn ook voor het eerst dames toegevoegd die vanuit het onder 18 programma zijn doorgestroomd. Er staan zaterdag vijf debutanten op het veld en Linde van de Velden zal de rol van captain op zich nemen.

Na dit weekend reizen de dames af naar Italië voor een trainingskamp in Parma. Een intensief, vijf dagen durend programma, waar met – en tegen de Italiaanse selectie zal worden gespeeld. Italië heeft zich onlangs geselecteerd voor het WK in Nieuw-Zeeland van oktober 2022. Om die reden zullen de Oranjedames het in Italië opnemen tegen de B selectie, waar ze hun laatste dames proberen te selecteren voor de WK selectie.

Tickets zijn hier verkrijgbaar. Omdat het een oefenwedstrijd is is er helaas geen livestream beschikbaar.