ORANJE

De eerste Nederlandse teamopstelling van de Championship

De Oranjeheren hadden maar kort de tijd om van hun winst in België te genieten want voordat iedereen zich goed en wel besefte dat Nederland in de Rugby Europe Championship gaat spelen, staat de eerste wedstrijd al op de planning. Trotse hoofdcoach Zane Gardiner maakt de selectie bekend die het komende zaterdag in Telavi opneemt tegen de nog niet verslagen nummer één in de poule: Georgië.

Georgië is een echt rugbyland waar de inwoners achter het team staan. Ze doen het goed en staan momenteel op nummer 12 op de wereldranglijst, Nederland staat op plek 24. Een wedstrijd als deze staat natuurlijk bij veel heren op hun verlanglijstje. De meeste moeten toegeven dat het ook erg spannend is, maar het team kijkt er ook ontzettend naar uit. Georgië staat al jaren bekend als fysiek team dus dat is zeker iets waar de Oranjeheren rekening mee houden.

Foto door Dennis van de Sande

De selectie heeft een aantal opvallende wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd op 29 mei in België, zo zijn Koen Bloemen, Jim Boelrijk, Daily Limmen, Hugo Schöller en Niels van der Ven er weer bij en daarnaast neemt Gardiner twee debutanten mee naar Georgië. Prop, Delano Jansen van der Sligte van Rugby Club Eemland en Hooker Mike Mbaud momenteel spelend in Groot-Brittannië voor Ealing Trailfinders en scrumhalf. Wij wensen ze veel succes en feliciteren ze van harte met hun selectie. Wederom drie nieuwe spelers die zich in het topsport pathway van Rugby Nederland hebben mogen ontwikkelen.

Kracht en Conditie coach Emmanuel Peyrezabes die 7 jaar geleden aan het begin van veel van deze jongens hun carrière stond, kan helaas niet mee reizen met het team. Echter wel met een goede reden, de geboorte van zijn eerste dochter June Charlie. In België vertelde hij al hoe bijzonder het is waar we nu zijn, na al die jaren trainen en hard werken. Mannen die hij jaren terug als jochies zag binnenkomen, spelen nu gewoon tegen de nummer 12 van de wereld. Zo waren spelers zoals Andrew Darlington, Mark Wokke, Marijn Huis en Hugo Langelaan er toen ook al bij.

Dat gevoel is niet te omschrijven. Het is voor mij persoonlijk een emotioneel moment en daarnaast natuurlijk het mooiste moment in mijn carrière als coach ooit

Emmanuel Peyrezabes

De wedstrijd wordt zaterdag om 17.00 uur lokale tijd gespeeld in Telavi. Het pittoreske plaatsje in de bergen kijkt er ontzettend naar uit om de wedstrijd te mogen hosten, we hebben ons laten vertellen dat het de eerste keer in de geschiedenis dat Georgië een wedstrijd speelt in Telavi. Helaas voor de inwoners mag het stadion zich niet op volle capaciteit vullen, maar het beloofd hoe dan ook een warm welkom waar al lang naar uit gekeken wordt.

Nederlandse tijd is de wedstrijd om 15.00 uur te zien op Ziggo Sport (kanaal 13 en Ziggo Sport Docu). Het is in Nederland niet mogelijk om de wedstrijd via Rugby EuropeTV te kijken.

We roepen iedereen wederom op om online te laten zien dat je de Oranjeheren support. En hopelijk zien wij jullie dan op 10 en 17 juli LIVE in Amsterdam.

@RugbyNederland #GERvNED #OnlineTogether #SamenOranje

1. Hugo LangelaanRugby Club Eemland
2. Ross Bennie-CoulsonRugby Club DIOK
3. Andrew DarlingtonRugby Club ‘t Gooi
4. Koen BloemenUSBPA Rugby, Frankrijk
5. Mark Wokke (C)Castricumse Rugby Club
6. Niels van de VenAlcobendas Rugby, Spanje
7. Wolf van Dijk (VC)Rugby Club DIOK
8. Dave KoelmanCA Brive, Frankrijk
9. Amir RademakerHaagsche Rugby Club
10. Mees van OordRugby Club DIOK
11. Jordy HopRugby Club Eemland
12. David Weersma (VC)Aparejadores Rugby Burgos, Spanje
13. Bart WierengaValence Romans, Frankrijk
14. Siem NoormanHaagsche Rugby Club
15. Te Hauora CampbellRugby Club ‘t Gooi
16. Mike MbaudEaling Trailfinders, Groot Brittannië
17. Lodi BuijsHaagsche Rugby Club
18. Delano Jansen van der SligteRugby Club Eemland
19. Marijn HuisRugby Club Hookers
20. Jim BoekrijkRugby Club ‘t Gooi
21. Hugo SchöllerCOQ Leguevinois, Frankrijk
22. Daily LimmenRacing Club Narbonnais, Frankrijk
23. Blake NightingaleRugby Club The Bassets