ORANJE

De Spaanse Armada meert aan in Nederland

Aanstaande zaterdag om 14.00 uur ontvangen onze Oranjeheren Spanje voor de laatste wedstrijd van de Rugby Europe Championship. Hoofdcoach Zane Gardiner maakt vandaag zijn selectie bekend.

Voor Spanje zal het een alles of niets wedstrijd worden om in de strijd te blijven voor een WK ticket en zo aansluiting te blijven houden op Portugal en Roemenië. Jammer genoeg zal Nederland voor een leeg stadion moeten spelen en niet kunnen genieten van hun geweldige Oranje achterban om het de Spanjaarden wat moeilijker te maken.

“Het team heeft zich deze week goed voorbereid op de komst van Spanje. Het zal in deze wedstrijd vooral belangrijk zijn dat we ons spel durven blijven spelen. Er zijn enkele nieuwe caps en zij hebben nieuwe energie gebracht op het trainingsveld” laat Zane Gardiner weten over komend weekend. Maxou Zerdoun en David Anderson van de Haaagsche Rugby Club, Mark Coebergh van Rugby Club ‘t Gooi en Guy van den Dries spelend in Engeland bij Belsize Park RFC zijn de vier spelers die zaterdag zullen debuteren.

Zoals in bovenstaande opstelling te zien is staat er een team op het veld waarvan de spelers voornamelijk spelen in onze eigen Ereklasse. Deze wedstrijd geeft de kans aan spelers die de laatste maanden in de SuperCup en de Ereklasse hebben laten zien dat ze klaar zijn voor een tegenstander als Spanje zoals bijvoorbeeld Mark Coebergh, Maxou Zerdoun en ook Marc Mistou die na een lange tijd weer terug is bij Oranje.

Dit team zal vooral vanuit eigen kracht willen aanvallen, zonder angst en restricties.

Naast de nieuwkomers zien we ook spelers uit de vaste kern, zoals Dirk Danen, die ook deze wedstrijd de rol van captain op zich neemt, de broertjes Darlington en Hugo Langelaan.

“Het doel van de eerste wedstrijden in de Championship was om onze kern zo breed mogelijk uit te breiden om consistent te kunnen zijn en op termijn competitief. In de wedstrijden van de SuperCup hebben enkele jongens zich kunnen bewijzen en zo een kans gekregen. Ook melden nieuwe spelers vanuit het buitenland zich aan. We kijken al uit naar de volgende ronde om onze progressie te kunnen laten zien aan onze supporters” zo zegt Kristof Vanhout. De volgende ronde volgt al snel op deze laatste wedstrijd. Gisteren maakte Rugby Europe het programma van 2022 bekend.

Nu ligt eerst de focus om komende zaterdag het eerste jaar in de Championship zo goed mogelijk af te sluiten. Het beloofd een geweldige wedstrijd te worden.

De wedstrijd is te volgen op Ziggo Docu, het kanaal zal open staan voor alle Ziggo abonnees. Voor de kijkers buiten Nederland is de wedstrijd te volgend via RugbyEuropeTV. Support Nederland en laat ons op social media weten dat jij ook zit te kijken #NEDvESP.

Foto van Dennis van de Sande