SUPER CUP

Delta domineert en overklast Bohemia Rugby Warriors met 74-0

In Tsjechië liet Delta er geen twijfel over bestaan waarvoor het naar Praag was gekomen. Op de 74-0 overwinning op Bohemia Rugby Warriors viel dan ook niets af te dingen.

Delta was, ten opzichte van een week eerder tegen de Romanian Wolves, op zes plaatsen gewijzigd. De weersomstandigheden – flinke regenbuien – waren echter hetzelfde. Na een aarzelende start zette captain David Weersma in de achtste minuut op voorsprong. De penalty vloog resoluut tussen de palen: 0-3.

Dropgoal
Het bleek een voorbode voor de vele conversies die hij in het vervolg van het duel succesvol raak schoot. Een minuut later moest hij weer in actie komen. Daan van der Avoird had even daarvoor, na een lange rush, de eerste try gemaakt. Delta bleef de aanval zoeken en Weersma zette na een dropgoal binnen het kwartier de 13-0 op het scorebord.

De snelle achterstand had Bohemia kennelijk hard wakker geschud. Het spelbeeld verplaatste zich naar de helft van Delta. Toch hadden de spelers van de thuisclub duidelijk moeite met een goede balbehandeling. Die gleed namelijk regelmatig uit de handen. Desondanks kwam het team een aantal keer dicht in de buurt van de trylijn van Delta. De sterke verdediging van de gasten hield echter stand. Eenmaal in balbezit verplaatste het spel zich in een hoog tempo naar de Tsjechische helft.

Driving maul
Op die manier hield een gretig Delta de druk op de Tsjechische defensie. Halverwege de tweede helft mondde dat uit in een driving maul, waar de 0-18 van Lars Linnenbank uit voort kwam. Bohemia gaf zich bij een 20-0 achterstand nog steeds niet gewonnen. Na een half uur werd een goede aanval zes meter voor de trylijn getackeld en drie minuten later stond de verdediging van Delta weer haar mannetje toen bij de cornervlag een volgende mogelijkheid om te scoren met een tackle werd voorkomen. Aan de andere kant was Delta werd succesvol. Met een driving mail werd weer gescoord door Linnenbank (25-0). Weersma converteerde deze via de binnenkant van de paal.

De ruststand kwam op 34-0. De scrum van Bohemia duurde te lang. Delta kreeg bal in het bezit waarna Lucas de Waaij de snelle tegenaanval afrondde met een try. Weersma was wederom succesvol met de conversie.

Daily Limmen
In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Ondanks de wissels bleef Delta domineren. Na een uur kreeg Van der Avoird de bal aangespeeld van de snelle Jort Doornenbal waardoor het 53-0 werd. Tien minuten laten tekende Daily Limmen voor z’n eerste try. Drie minuten voor tijd herhaalde Limmen zijn actie (0-72). Weersma bracht korte tijd later de eindstand op het scorebord.

De captain gaf na afloop aan dat het geen makkelijke wedstrijd was. ,,Onze voorbereiding was slecht. We stonden veertig minuten in de file en kwamen net op tijd aan. Daarom was het even zoeken naar het ritme. Dat vonden we in de tweede helft’’, aldus Weersma. Coach Mike Panoho was het met Weersma eens. ,,Het was echt niet makkelijk. We wilden hier doorgaan met de voortgang die we maken met het team. Vertrouwen krijgen. Ik vond het een goede wedstrijd van beide kanten.’’

Ruimte
De ruimte die Limmen kreeg, stemde hem tevreden. ,,Het game plan werkte vandaag. De voorwaartsen zorgden met hun carry’s dat de verdediging naar binnen werd gezogen. Daardoor was er aan de buitenkant ruimte voor de backs om te scoren’’, blikte Limmen terug. De investering in de mauls sorteerde voor Linnenbank effect. ,,We hebben deze week veel focus op de maul gehad met de forwards. We wilde hiervan profiteren en dat hebben we gedaan. Verder ben ik trots op de performance van het team en zullen dit momentum gebruiken voor de volgende wedstrijd.’’

Die volgende wedstrijd is in de halve finale (2 of 3 december) waarschijnlijk tegen de verliezer van Iberians tegen Lusitanos.