SUPER CUP

Delta neemt het op tegen koploper Lusitanos

Komende zaterdag neemt Delta het op tegen de koploper uit Portugal, Lusitanos. De wedstrijd wordt in Lissabon in het National Sport Center Jamor gespeeld om 16.00 uur Nederlandse tijd. Vandaag maakt hoofdcoach Allard Jonkers het team bekend.

Op 23 oktober eerder dit jaar stonden de teams al tegenover elkaar in Amersfoort. Lusitanos wist overtuigend te winnen maar toch zegt dit weinig over komend weekend. Beide teams zullen weer een heel andere team opstellen. Allard heeft 16 nieuwe namen opgesteld ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen de Portugese ploeg, waarvan 6 spelers die zich op het EK onder 20 hebben laten zien.

Ook stond er afgelopen weekend in Spanje een behoorlijk ander team dan komend weekend. Allard laat weten deze zaterdag ook een heel ander soort tegenstander te verwachten. “Die veranderingen laten ook goed zien hoe het er bij Delta aan toeging in het eerste Super Cup seizoen. Dit seizoen hebben we echt gebruikt om goede relaties op te bouwen met zowel de jonge spelers en nieuwe talenten als met hun clubs en coaches.” Ook dit is een belangrijke winst zo zegt Allard.

Het is zichtbaar dat tactische keuzes bepalend zijn voor het niveau wat Delta kan neerzetten in de Super Cup. Dit is vanuit de visie dat Delta zal zorgen voor een breder en sterker Oranje, door meer wedstrijden op hoog niveau te kunnen spelen en de mogelijkheid om nieuw jong talent te ontdekken en ontwikkelen. 

Voor Allard is het geweldig om met zoveel nieuwe spelers te werken. Delta maakt het mogelijk om nieuw talent te laten zien hoe de volgende stap in hun rugbycarrière eruitziet. Allard vertelt dat de verandering tussen het begin van het seizoen en nu zichtbaar is. “De spelers hebben kunnen zien dat concurreren op dit niveau niet buiten bereik is. En ze begrijpen ook dat daar toewijding bij komt kijken en dat het het maken van keuzes in hun dagelijks leven vereist.” Kortom de afgelopen zes maanden waren een mooie reis voor Allard en zijn team. Er is veel gebeurd op en naast het veld en dit kan alleen nog maar verder groeien volgend seizoen.

Komend weekend neemt Delta het op tegen een topteam uit Portugal, een team dat je geen tijd en ruimte moet geven om te spelen, want ze hebben alle skills en spelers om geweldig spel te laten zien met de bal in de handen.
Allard zijn doel is om in verdediging zoveel mogelijk mensen op hun voeten te hebben, om zo breed mogelijk het veld te kunnen vullen. In de aanval moeten we manieren vinden om een ​​ongestructureerde verdediging te creëren en op die momenten moeten we lef tonen in ons spel. “Het zal niet makkelijk zijn” laat Allard weten “maar met de juiste energie en vertrouwen kunnen we mooi rugby laten zien”.

Allard hoopt dat de spelers zullen genieten zaterdag, zichzelf uitdagen en uit hun comfortzone stappen. Hij weet waar de jongens toe in staat zijn, nu is het aan het team om het onder druk te laten zien. Mocht je niet in de zon op de tribune kunnen plaatsnemen dan is de wedstrijd ook live te volgen via rugbyeurope.tv.

Foto door Dennis van de Sande