NIEUWS

Edwin van der Spek in actie voor Rugby Europe

In het weekend van 24 en 25 juli 2021 mocht Edwin van der Spek als scheidsrechter aan de slag tijdens de Rugby Europe U18 trophy sevens. Dit was voor hem zijn eerste Rugby Europe ervaring. Edwin: “Ik heb hier veel mogen en kunnen leren dankzij de fantastische begeleiding van de performance reviewer en referee manager vanuit Rugby Europe voor dit toernooi”. 

Tijdens het toernooi heeft Edwin in totaal vier wedstrijden mogen begeleiden als scheidsrechter met als laatste wedstrijd de halve finale tussen Luxemburg en Israël. Naast de wedstrijden heeft hij ook vele, mede internationale, scheidsrechters mogen ontmoeten en zijn er nieuwe vriendschappen ontstaan. Op het toernooi hing een zeer leerzame sfeer binnen de scheidsrechter groep en werd afgewisseld met heel wat plezier naast het harde werken op het veld.

Afsluitend laat Edwin weten “Ik ben blij dat Rugby Nederland en Rugby Europe mij deze kans hebben geboden om mijzelf te ontwikkelen als referee op dit hoge niveau. Hiervoor wil ik dan ook iedereen bedanken die dit mede mogelijk hebben gemaakt.  Met deze ervaring op zak starten we de voorbereidingen voor het komende seizoen 2021-2022 in de ereklasse van de Nederlandse competitie. Ook hier gaan we weer een leerzaam seizoen van maken en wie weet komt er een vervolg op dit avontuur binnen Rugby Europe”

Edwin op de groepsfoto de derde van links.