Geen categorie

EEN JAAR MET GEWELDIGE RESULTATEN EN EEN BITTERE NASMAAK

Vandaag, zaterdag 14 november, zou Nederland het opnemen tegen de hekkensluiter van de hoogst te behalen Europese rugbyklasse. De wedstrijd die bepaalt of Nederland voor het eerst in de geschiedenis in de Rugby Europe Championship zou spelen volgend seizoen.

Winst zonder dat je speelt, en kampioen van de poule zonder feest. En vervolgens, net wanneer je weer lekker met elkaar aan het trainen bent, het vuurtje in je weer begint te branden, en je klaar bent om alles wat je in je hebt te geven, een promotie/degradatie-wedstrijd die wordt uitgesteld. Enfin, tel daar nog eens de onzekerheid over de competitie bij op en je hebt een samenvatting voor de Oranjeheren XV van een jaar met geweldige resultaten en een bittere nasmaak.

KOPJE HIER
Dat is een gevoel wat de Heren van Oranje in ieder geval met elkaar delen en dat is dan ook wat de Oranjeheren op dit met elkaar verbindt.

Nummer 1 eindigen in de poule was al een paar jaar het doel van Nederland. Onder leiding van Gareth Gilbert werd hier al hard aan gewerkt, maar steeds was er net één team wat ons wist te verslaan en terug naar de tekentafel bracht. De nieuwe hoofdcoach Zane Gardiner begon vorig jaar dan ook met één duidelijk missie: