ORANJE

Eerste Delta teamopstelling van de Rugby Europe Super Cup

Het is nog maar kort geleden dat we bekend konden maken dat Nederland met team Delta zal deelnemen aan de Rugby Europe Super Cup. En nu maakt hoofcoach Allard Jonkers de eerste Delta opstelling al bekend. Zaterdag 18 september speelt team Delta hun eerste Rugby Europe Super Cup wedstrijd in Amersfoort, waar ze het opnemen tegen de Brussels Devils uit België.

Kortom er is veel gebeurd in een korte tijd. Achter de schermen is hard gewerkt om de staf rond te krijgen en vervolgens een team samen te stellen. En ondertussen is Rugby Nederland samen met host Rugby Club Eemland, hoofdsponsor Skynet en Rugby Europe in actie gekomen om een geweldig event op te been te zetten.

Foto door Dennis van de Sande

De wedstrijd in Amersfoort zal dan ook de kick-off zijn voor een nieuwe periode, in een nieuwe competitie, die als uitbreiding van het Topsport Pathway van onschatbare waarde zal zijn. De kick-off van deze wedstrijd is dus ook de kick-off van de Rugby Europe Super Cup competitie.

Een team met zowel bekende gezichten van Oranje als nieuwe gezichten. Een mix van jonge talenten en ervaren spelers die het spel kunnen leiden. En daarnaast een team met spelers die nu kans krijgen zich te bewijzen omdat ze op termijn ook speelgerechtigd zullen zijn voor het Nationale team.

Met al tien jaar aan ervaring voor Oranje aan Hugo Langelaan de eer om dit team op het veld te leiden. Een thuiswedstrijd voor Hugo Langelaan aangezien hij zelf ook spelend lid is van Rugby Club Eemland.

Foto door Dennis van de Sande

Hoofd coach Allard Jonkers laat weten uit te kijken naar de eerste wedstrijd. Hij wil met Delta graag een gedurfde attractieve speelstijl te laten zien. Een speelstijl waar het team in staat is op ieder moment vanaf elke plek op het veld te kunnen toeslaan. We hebben onze spelers uitgedaagd naar de mogelijkheden op het veld te kijken. We hopen op een goede start om zo door te kunnen bouwen naar de overige vijf wedstrijden dit jaar.

Wil jij dit uniek moment en deze prachtige wedstrijd live meemaken? Koop dan snel je ticket vooraf, want aan de deur kunnen we helaas geen tickets voorkopen. Het terrein is vanaf 13.30 uur geopend voor publiek en de kick-off is om 15.30 uur. Na afloop van de wedstrijd staat er om 17.30 uur ook een nog ereklasse wedstrijd op het programma. Rugby Club Eemland neemt het op tegen RFC Oisterwijk Oysters.

Kan je er zaterdag niet bij zijn? Niet getreurd via RugbyEuropeTV wordt de wedstrijd live uitgezonden. En eind oktober staan er al weer twee thuiswedstrijden op het programma.

Foto door Dennis van de Sande