Geen categorie / ORANJE

Eerste thuisinterland in de Championship

Zane Gardiner maakt de opstelling bekend voor komende zaterdag 10 juni tegen Portugal. De Oranjeheren spelen hun eerste thuiswedstrijd van de Rugby Europe Championship. Kick-off 15.00 uur.

Nadat de mannen zich voor de Championship hebben geplaatst op 29 mei eerder dit jaar, moest het team onder leiding van hoofdcoach Zane Gardiner gelijk vier weken later spelen met het team. Op 26 juni stond de uitwedstrijd tegen Georgië op het menu wat tevens al de laatste wedstrijd voor Georgië was. Ondanks het feit dat Nederland komende zaterdag pas haar tweede wedstrijd speelt mag Georgië zich al onverslagen kampioen van 2021 noemen. Dit vraagt misschien om een korte uitleg. De Championship competitie was al begonnen voordat duidelijk was wie er de playoffwedstrijd (België-Nederland) zou winnen en dus zou aansluiten. En zo moest Georgië het alleen nog tegen ons opnemen.

Nu, twee weken later, de eerste Championshipwedstrijd in ons eigen stadion. Voor veel van de jongens een wedstrijd tegen een oude bekende. Maart 2019 stonden wij voor het laatst tegenover Portugal en moesten we het veld af met een 5-18 verlies op het scoreboard. Het was de wedstrijd die zou bepalen wie de playoff voor promotie mocht spelen. Toen een grote uitdaging die nog niet voor ons was weggelegd.  Komende zaterdag een nieuwe kans, maar nu op Championship niveau. Een team die net als Nederland de voorkeur heeft voor het snelle open spel, dus het belooft een lust voor het oog te worden.

Dennis van de Sande

Ook hoofdcoach Zane benoemd nog eens hoe goed onze wedstrijden in verleden waren en hij verwacht zaterdag niet anders.

We hebben respect voor de Portugese speelstijl. Tegen Portugal spelen is altijd een uitdaging waar we enorm van genieten. Portugal heeft zich goed bewezen in de Championship sinds ze zijn gepromoveerd. Ze hebben vastgehouden aan hun eigen speelstijl, een mix van hard werkende verdedigers met snelle skills in de aanval.

Ik ben altijd al fan geweest van de manier waarop Portugal hun eigen jonge talent in hun pathway naar boven heeft gewerkt. De spelers die zich tijdens hun EK onder 18 en -20 hebben bewezen zie je nu terug in het team wat er vandaag staat. Een werkwijze waar we graag de kunst van afkijken.

Zane Gardiner

Dennis van de Sande

We zullen zaterdag kijken naar een team wat ook al grotendeels mee was in Georgië en wat zich goed heeft bewezen. Het meest opvallend is dat captain Dirk Danen terug is van zijn blessure en zijn plaats weer zal innemen aan het figuurlijke roer.

1. Hugo LangelaanRugby Club Eemland
2. Ross Bennie-CoulsonRugby Club DIOK
3. Andrew DarlingtonRugby Club ‘t Gooi
4. Koen BloemenUSBPA Rugby, Frankrijk
5. Christophervan Leeuwen
6. Dirk Danen (C)Rugby Club Hilversum
7. Niels van de VenAlcobendas Rugby, Spanje
8. Dave KoelmanCA Brive, Frankrijk
9. Amir RademakerHaagsche Rugby Club
10. Mees van OordRugby Club DIOK
11. Jordy HopRugby Club Eemland
12. David Weersma (VC)Aparejadores Rugby Burgos, Spanje
13. Daily LimmenRacing Club Narbonnais, Frankrijk
14. Bart WierengaValence Romans, Frankrijk
15. Te Hauora CampbellRugby Club ‘t Gooi
16. Mike MbaudEaling Trailfinders, Groot Brittannië
17. Lodi BuijsHaagsche Rugby Club
18. Robin MoenenRugby Club DIOK
19. Marijn HuisRugby Club Hookers
20. Mark WokkeCastricumse Rugby Club
21. Blake NightingaleRugby Club The Bassets
22. Robbin SchutRugby Club Eemland
23. Hugo SchöllerCOQ Leguevinois, Frankrijk