SUPER CUP

Dertien clubs vertegenwoordigd in Super Cup wedstrijd tegen Castila y Leon Iberians

Zaterdag wordt in Amersfoort de laatste Delta thuiswedstrijd gespeeld van 2021. Een belangrijke wedstrijd om in de race te blijven voor de halve finale. Hoofdcoach Allard Jonkers maakt een volledig nieuwe selectie bekend om het op te nemen tegen het Spaanse Castila y Leon Iberians. Ben jij erbij? Kick-off 15.00 uur.  

Allard laat weten super enthousiast te zijn over deze wedstrijd. De meer ervaren Oranje-spelers zijn in volle voorbereiding voor de wedstrijden tegen Rusland en Roemenië. De kans dus om een jong team aan het werk te zien en vooral een mooie kans voor die jonge spelers om na hun harde werk zich in de kijker te spelen.  

In de selectie zien we 11 verschillende clubs vertegenwoordigd en daar is Allard trots op. “De Super Cup is er om de binnenlandse concurrentie te versterken. Sterke spelers bij alle clubs is een noodzaak om het rugby in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Steeds meer spelers steken hun hand op en vragen of ze mee mogen doen aan het programma. Ik heb ook het gevoel dat we echt een betere band opbouwen met de clubcoaches. We willen met Delta geschiedenis schrijven samen met de clubs.”  

Foto door Dennis van de Sande

“Als we naar het spel van de Iberians uit Spanje kijken, belooft het een interessante wedstrijd te worden. Wat we van Iberians zagen, is dat ze een zwaar en fysiek team hebben, maar ook een aantal handige snelle backs. We moeten agressief zijn en gedisciplineerd rugby laten zien, om hun zware voorwaartsen te stoppen zonder te veel naar binnen getrokken te worden en de ruimte wijd te laten.” 

Voor komend weekend willen we iets anders te werk gaan en hebben we hard aan onze line-outs gewerkt” laat Allard weten. “We moesten afgelopen week de tweede helft namelijk hard vechten op onze line-outs”. De set-plays zijn key voor Delta om mooie aanvallen te kunnen opzetten.  

Het is voor Delta belangrijk dat ze in zichzelf en de spelers om zich heen vertrouwen. Met jonge spelers op dit niveau kunnen ze hun nek uitsteken als het goed gaat, maar als het niet gaat zoals gepland… Allard laat weten daarom blij te zijn met Pieter Schoonraad als captain. “Afgelopen wedstrijd sprong hij eruit. Hij is zeer beheerst, ervaren en duidelijk in wat hij wil. Na een zeer zware tweede helft tegen Lusitanos, kunnen we niet wachten om weer het veld op te gaan en onszelf opnieuw te testen. Als je geen spel wilt verliezen, kun je beter nooit een spel spelen. We hebben de laatste wedstrijd verloren en zullen die ervaring gebruiken om ons in deze wedstrijd te begeleiden.” 

Tickets voor zaterdag zijn nog altijd verkrijgbaar. Zaterdag is de kick-off 15.00 uur in Amersfoort. Ook zal Rugby Europe weer zorgen voor een livestream via RugbyEuropeTV. Show your support! 

#RESuperCup #DELvIBE