NIEUWS

ereklasse finales verplaatst naar maandag 29 mei 2023

Helaas heeft Rugby Nederland de ereklasse finale, die gepland stond op zaterdag 27 mei 2023, moeten verplaatsen. Op last van de gemeente is de finale op die dag niet toegestaan omdat er aan de andere kant van het sportpark een groot festival plaatsvindt en de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.
Uiteraard heeft Rugby Nederland er alles aan gedaan de oorspronkelijke datum te kunnen handhaven maar dat is helaas niet gelukt.

De alternatieve datum, maandag 29 mei (Pinkstermaandag) is vooraf met de mogelijke finalisten besproken. Alle clubs in de dames- en herencompetitie zijn benaderd en hebben de keuze gekregen uit 2 verschillende datums. Uiteindelijk is de keuze gevallen op maandag 29 mei a.s.

In de heren competitie zijn er nog 2 speelrondes, zaterdag 29 april en zaterdag 6 mei, voordat er bekend is welke teams op zaterdag 20 mei 2023 tegen elkaar strijden in de halve finales. De nummer 1 speelt tegen nummer 4 en nummer 2 speelt tegen nummer 3. De wedstrijden worden thuis gespeeld bij de nummers 1 en 2. De winnaars van deze halve finales spelen dan op maandag 29 mei 2023 in Amsterdam de finale om landskampioenschap.

Bij de dames wordt er op zaterdag 7 mei een inhaalwedstrijd gespeeld en is er nog 1 speelronde op zaterdag 14 mei. Daarna is bekend welke teams op nummer 1 en 2 eindigen, die op zaterdag 29 mei ook hun finale spelen in Amsterdam.

Op zaterdag 13 mei wordt er in de Trophy poule van de ereklasse een finale gespeeld tussen de nummers 1 en 2 in de Trophy poule. Deze wedstrijd wordt gespeeld bij de club die nummer 1 eindigt in de Trophy poule.