NIEUWS

Even voorstellen van Aad Zuurbier

Per 1 april is Aad Zuurbier gestart als verenigingsadviseur bij Rugby Nederland. Via deze brief wil ik mezelf graag voorstellen, zodat iedereen een idee heeft met wie ze de komende tijd te maken zullen hebben.

Geboren in 1975 in Alkmaar, waar ik nu ook woon, ben ik opgegroeid in het naburige dorp Heiloo. In Heiloo was het heel gewoon, in ieder geval in mijn kringen, om aan tennis en voetbal te doen. Beide sporten heb ik met veel plezier beoefend. Op de middelbare school kwam ik in aanraking met verschillende andere sporten en besloot ik om gymleraar te worden. Dit bracht me naar de ALO in Amsterdam, waar ik ontdekte dat er nog veel meer sporten waren die mij aanspraken, zoals rugby, frisbee, golf en golfsurfen. Maar tussen studeren, werken en sporten door had ik geen tijd om nieuwe sporten uit te proberen. Bovendien durfde ik het niet aan om rugby te gaan spelen, omdat ik intussen mijn studie financierde met het geven van tennislessen.

Nu, jaren later, heb ik een brede ervaring opgebouwd: gymleraar, biologieleraar, tennisleraar, voetbaltrainer, rugbytrainer en World Rugby Educator. Ik ben voorzitter, penningmeester en secretaris geweest, heb in technische commissies gezeten en heb als klankbord gefungeerd. Mijn leservaring strekt zich uit over middelbare scholen, diverse Mbo-opleidingen Sport en Bewegen en de Hogeschool van Amsterdam, met nog tal van andere activiteiten waar ik ongetwijfeld iets over het hoofd zie.

Niet lang geleden heb ik besloten om als zelfstandige te beginnen. Al snel vond ik samenwerkingen met NOC*NSF als procesbegeleider voor het Kwalificatie Structuur Sport (KSS) en met RaboClubsupport als trajectbegeleider voor verenigingsbeleid. Daarnaast ben ik ook nog actief als trainer in het Process Communication Model. In februari ben ik gestart als verenigingsadviseur voor de Nederlandse Frisbee Bond.

Nu voeg ik daar, voor ongeveer 8 uur per week, het advieswerk voor Rugby Nederland aan toe. Ik kijk er enorm naar uit. Ik heb vele uren langs het veld doorgebracht om naar mijn zoon te kijken en als World Rugby Educator, waardoor ik al op veel verenigingen ben geweest.

Mijn doel is om samen met jullie de verenigingen te versterken. Sterke verenigingen voldoen aan de minimale kwaliteitseisen van NOC*NSF en zijn klaar om te groeien. In de komende tijd zal ik me verdiepen in bestaande praktijken, hopelijk veel mensen ontmoeten, goede voorbeelden verzamelen en een beeld vormen van wat er nodig is. Vervolgens zullen we plannen maken en deze samen testen om tot mooie resultaten te komen.

Verenigingsondersteuning

Het versterken van rugbyclubs is een van de belangrijkste taken van Rugby Nederland. Samen met regionale coördinatoren krijgt deze verenigingsondersteuning vorm. Rugby Nederland is blij om Aad Zuurbier toe te voegen tot het team. Het project Onze Club Is Van Iedereen is een belangrijk onderdeel van de verenigingsondersteuning en Aad zal aanspreekpunt zijn voor de clubs die hier aan mee doen.

Contact kan er opgenomen met Aad Zuurbier via verenigingsadviseur@rugby.nl

Aad Zuurbier (links) en directeur Andrew Meredith (rechts) tekenen de overeenkomst.

Aad Zuurbier (links) en directeur Andrew Meredith (rechts) tekenen de overeenkomst.