NIEUWS

Even voorstellen: Dino Bozic en Paul Metz

Afgelopen maand zijn in ondersteuning van het topsport pathway Dino Bozic en Paul Metz gestart met hun werkzaamheden voor Rugby Nederland.

Dino Bozic, voor de leden van RFC Haarlem geen onbekende, was al enige tijd betrokken voor de kracht- en conditietrainingen van het NTC-damesprogramma en nu is zijn rol verder uitgebreid. Hij zal in zijn rol als performance coördinator Emmanuel Peyrezabes (head of performance) gaan ondersteunen. De jeugd- en damesselecties neemt hij hier voor zijn rekening. Dino geboren in Kroatië deed voornamelijk veel ervaring op in Engeland. Hier haalden hij zijn papieren en deed hij onder andere ervaring op bij Exeter City Fooball Club en Exeter collega van Northumbria University.  

Paul Metz een sportman met veel ervaring in de waterpolo-wereld gaat van start als hoofd Talent ID-coach. In deze rol ondersteunt hij één dag per week de Rugby Academy’s bij het opzetten van de trainingsprogramma’s. Dit moet gaan bijdragen aan een sterkere eenlijnige rugbyvisie in het complete topsport pathway. Hoe krijgen we de Rugby Academy’s programma’s in Nederland aligned met de doelstellingen van het WK 2027 en 2031 in ons achterhoofd?

Paul Metz heeft meer dan 20 jaar ervaring als Olympisch coach in het Olympisch jaar 2000 en als trainer was hij nauw betrokken bij het olympisch team wat in 2008 in Beijing goud won. Paul gebruikte deze jarenlange ervaring om een online-coachplatform te bouwen voor de Nederlandse waterpolo wereld. Zijn strategisch kijk en topsport ervaring zullen goed van pas komen in zijn rol als Talent ID-coach.

Wij wensen beide heren succes met hun nieuwe avontuur.