NIEUWS

FINAL CALL VOOR AMBITIEUZE SPELERS en SPONSOREN

   DAMES RUGBY ACADEMY START IN OKTOBER

Hét Nederlandse rugbyskillsprogramma voor getalenteerde spelers start in oktober voor het derde jaar. Specifiek voor dames die in de latere jeugd of studententijd zijn gaan spelen en veel belofte vertonen. Jongere spelers die gemotiveerd zijn om hard te werken aan hun skills en op het hoogste niveau uit willen gaan komen. Meiden die vanaf november gaan meedoen aan de selectie-competitie voor lichting 2024 van Rugby Nederland U18: doe mee aan dit programma om te ‘groeien naar het doel’.

Ambitieuze spelers opgelet!

Het Senioren Academy Programma voor Dames (SAPD) wil investeren in het opleiden van rugbysters, zodat Rugby(end) Nederland hiervan kan profiteren. Het is ons doel om spelers zo te laten groeien dat zij in aanmerking kunnen komen voor NL.U18 en NL.XV en over de hele linie het clubniveau omhoog halen.

Weet dat het Oranje dames XV een serieuze kans maakt om aan de eerstvolgende wereldkampioenschappen deel te nemen. Daarvoor is versterking en vergroting van het aantal potentiële internationals een must. Ga jij daar bij horen?

Skills en netwerk

In het programma kan je in een groep met gelijkgestemde dames met hard werken -in aanvulling op je clubtraining- investeren in jouw spelkwaliteit èn onderzoeken of de vaderlandse top voor jou haalbaar is. Ontmoet spelers van andere clubs en leer van de beste trainers in Nederland.

Toptrainers

Behalve een team van ervaren trainers, voor skills en strength & conditioning, zetten we een team aan specialisten in. Denk aan looptraining, diëtiek, kicktraining en positietraining.

Deze weken vinden er selecties plaats voor dit programma, dus meld je z.s.m. aan voor de selectie via secretaris@damessenioracademy.nl. Voor meer informatie, kijk op www.damessenioracademy.nl.

Ondersteun deze beginnende rugbycarrières!

Deelnemers krijgen absoluut waar voor hun geld, maar het programma is niet goedkoop. De contributie van € 585,- + reiskosten vormen juist voor deze jonge groep een flinke drempel, of zelfs een reden om niet te starten. Die drempel moet omlaag, en daar kan jij bij helpen. Voel je de urgentie om de ontwikkeling van damesrugby in Nederland te ondersteunen? Dan komen wij graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Sponsor een speler, de reiskosten of het programma zodat we deze spelers hun kans kunnen geven op een rijke rugbycarrière. Kom in contact met ons bestuur via voorzitter@damessenioracademy.nl.

Dit programma is onderdeel van de Pathway van Rugby Nederland en wordt ondersteund door Rugby Nederland, de bondscoaches en Rugby Academies Nederland.