NIEUWS / PLAYER WELFARE

First Aid Super Week in Amsterdam

In een volle week met maar liefst zes opleidingen heeft Rugby Nederland een enorme stap voorwaarts gemaakt op het gebied van training en educatie en player welfare.  Met ondersteuning vanuit World Rugby door Luis Mendia en Rugby Europe door Daniel Mitrea is deze Super Week gerealiseerd.

De week begon al afgelopen zondag met een opleiding voor Match Day Docters die verplicht zijn bij internationale wedstrijden. Maandag en dinsdag hebben tien deelnemers de Immediate Care In Rugby opleiding gevolgd. Dit is de vervolgopleiding op de Eerst Hulp in Rugby opleiding die bedoeld is voor de paramedische specialisten die prestatieteams begeleiden. Vanaf woensdag hebben 6 zes deelnemers de First Aid Educator cursus gevolgd en deze wordt op vrijdag afgesloten met een Eerste Hulp in Rugby opleiding aan 20 deelnemers. De nieuwe Educators kunnen straks First Aid opleidingen gaan aanbieden op de rugbyclubs in Nederland. De groep First Aid opleiders zijn nu op volle sterkte met deze aanvulling.

Tijdens deze week was er ook een Master Trainer (opleiding om Trainers op te leiden) en een Trainer cursus (opleiding om Educators op te leiden). Met de twee nieuwe Master Trainers en twee nieuwe Trainers is Rugby Nederland op dat gebied op volle sterkte en kan het in de komende jaren zelf de verantwoording nemen om nieuwe mensen op te leiden.

Deze Super Week met zes opleidingen is op deze manier voor het eerst gehouden en dit goede voorbeeld zal vaker gebruikt worden. Dank voor de inzet van alle deelnemers en een speciale dank aan partner Fysio Cura Plaza voor het mogelijk maken van deze week.