NIEUWS

Frank Bronneberg nieuwe regionale coördinator in Zuid

We kunnen het goede nieuws delen dat Frank Bronneberg vanaf september 2022 de rol van regiocoordinator in Zuid (oost) op zich gaat nemen.

Frank is geen onbekende in de rugbywereld als coach en opleider, hieronder stellen we hem kort voor:

Frank Bronneberg
Frank Bronneberg is getrouwd en heeft een zoon van 12 jaar. Frank woont in Limburg en is vanaf zijn 15e betrokken bij rugby. Eerst als speler bij Heerlen en Afcent, en daarna als trainer van het damesteam van Aken dames, het 2de team en aansluitend 13 jaar bij het 1ste team. Tussendoor is hij enkele jaren teammanager geweest bij het Duitse vrouwenteam. Momenteel is hij actief als Educator en Director of Sport bij RC Aachen. Hierbij ligt de focus op de ontwikkeling en continuïteit van de verschillende facetten binnen de club voor wat betreft het sportgedeelte, Maar ook de raakvlakken buiten de club op dit gebied. Frank kijk er naar uit coördinator te worden. Hij denkt dat er de regio veel potentie is om de clubs en sport te laten groeien zowel nationaal als een stap over de grens.

Regio Zuid (Oost)
Frank zal zich als regiocoordinator richten op de ondersteuning van clubs in Limburg en Oost Brabant. Met de clubs zullen doelen gesteld worden die passen bij de ontwikkeling van de individuele clubs. Dit met het doel om verder te sport te laten groeien en de clubs te versterken. Onderlinge samenwerking is daar belangrijk in en Frank zal in zijn rol dit verder stimuleren.

Vacature regiocoordinator Zuid (west)
Met de clubs in Zuid is afgesproken om twee regionale coördinatoren aan te stellen omdat het gebied met drie provincies en veel clubs te groot is voor 1 coördinator. Voor Zeeland en West Brabant staat er nog een vacature open voor een regionale coördinator. Hierbij daarom ook de oproep om binnen de club te kijken naar geschikte kandidaten. Kijk voor een toelichting bij de vacatures van Rugby Nederland via deze link Het zou mooi zijn als deze functie ook bij de start van het nieuwe seizoen ingevuld gaat worden.

Met Frank zal er gezocht worden naar een geschikt moment rond de start van het seizoen voor een verdere kennismaking in een regionale bijeenkomst.

Heb je vragen over de rol van de regionale coördinatoren of interesse in de rol van regionale coordinator in Zeeland en West Brabant kan je contact opnemen met development@rugby.nl