Opleidingen

Inschrijving Director of Rugby 2024 geopend

Na een succesvolle eerste editie van de opleiding Director of Rugby die afgelopen jaar

De cursus Director of Rugby is een samenwerking tussen England Rugby en specialisten uit de industrie, heeft als doel een nieuwe golf van dynamische en inspirerende leiders binnen de sport te cultiveren. De cursus is speciaal ontworpen voor personen die toezicht houden op rugbyprogramma’s in verschillende omgevingen – of het nu clubs, scholen, hogescholen of universiteiten zijn – en richt zich op zowel mannelijke als vrouwelijke spelontwikkeling.

Dit uitgebreide programma verdiept zich in leiderschaps- en managementprincipes en plaatst deze nauwkeurig in de context van rugby. Het is niet alleen ontworpen om te onderwijzen, maar ook om deze concepten praktisch toe te passen. Elke deelnemer maakt deel uit van een blijvende Community of Learning, die het delen van best practices en ervaringen voor de komende jaren bevordert.

Het curriculum omvat een reeks cruciale onderwerpen onder de rol van Director of Rugby, zoals het bewustzijn van jezelf en anderen, de kunst van het bouwen van zeer effectieve teams, het stimuleren van innovatie en creativiteit, en de genuanceerde balans van leiderschap, management en coaching methodologieën.

Rugby Nederland werkt samen met Rugby België om deze cursus te houden in onze regio en de opleiders van England Rugby zullen aanwezig zijn om invulling te geven aan de opleiding.  De opleiding is verdeeld over 4 dagen en zal aangeboden worden op de volgende momenten:

  • Deel 1 – donderdag 7 maart en vrijdag 8 maart (locatie in Nederland)
  • Deel 2 – donderdag 2 mei en vrijdag 3 mei (locatie in België)

Inschrijving van de cursus kan via de webshop. Deelname aan de opleiding kost € 450,-  (dit is inclusief verblijf op locatie) Inschrijving voor 1 januari 2024.

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met development@rugby.nl