ORANJE

Inschrijving NTC Dames open en update Heren

NTC DAMES PROGRAMMA
De inschrijvingen voor het NTC damesprogramma 2022-2023 zijn open. Bijgevoegd is meer informatie te vinden over de visie van het programma, de workload, toelatingseisen maar ook de deadlines en andere belangrijke data.
LET OP: aanmelden kan tot zaterdag 28 mei 2022.

Foto door Gerard Spaans

NTC HEREN PROGRAMMA
Het landschap van het rugby in Nederland en Rugby Europe is de laatste twee jaar veranderd. De Europese Kampioenschappen van de Jong Oranje onder 18 en onder 20 zijn verplaatst naar oktober en november en er was de start van Delta in de SuperCup. Dit zorgt ervoor dat de pieken voor deze selecties op andere momenten komen te liggen in het internationaal seizoen. Verder zien we meer en meer jonge talenten hun carrière voort zetten in het buitenland. Met deze kennis merken we dat de huidige opzet van het NTC niet op de juiste manier ondersteuning geeft aan deze selecties.

Dit heeft er voor gezorgd dat we even een stap terug moeten zetten, moeten evalueren om daarna weer een grote stap vooruit te zetten om een programma te kunnen leveren dat aansluit bij de toekomstige doelstellingen en topsport pathway. We houden jullie hiervan op de hoogte en hopen snel met meer informatie te kunnen komen.

Intussen is het nieuwe format ‘High Performance Monday’ van start gegaan. Dit format heeft als doelstelling al onze jonge talenten in de nationale pathway een programma aan te bieden dat conform is aan de toekomstige doelstellingen. Tijdens de High Performance Monday krijgen de deelnemers individuele gym en teambegeleiding en leren ze wat het betekent om een high performance atleet te zijn. De focus ligt op Jong Oranje onder 18, onder 20 en Delta, in voorbereiding op de start van het nieuwe seizoen.

MARIT LEMMENS (22 jaar)
Scrumhalf Oranje Dames XV & AAC Dames

Waar je op de club veel bezig bent met teamruns en codes, draait het bij het NTC echt om je persoonlijke ontwikkeling. Ik maakte hierdoor de afgelopen twee jaar een enorme inhaalslag op persoonlijk skills niveau.”

NICKY DIX (20 jaar)
Prop Oranje Dames XV & All Blues

Bij het NTC wordt er gekeken naar de speler die je bent, inclusief je sterke punten en hoe jij daarmee het verschil kan maken. Daarnaast helpt het mij dat er wordt gekeken wat de rol is die jij het best in je team kan aannemen.