NIEUWS

Introductieprogramma voor meiden

Rugby Nederland is druk bezig met de ontwikkeling van rugby voor meiden met als doel om binnen drie jaar een volwaardig aanbod voor meiden van 12 tot 15 jaar en 15 tot 18 jaar te organiseren. Met de Girls Rugby Festivals wordt er gewerkt aan het behoud van meiden die nu al op rugby zitten. Rugby Nederland is gekozen als 1 van de 8 landen ter wereld die ondersteuning krijgt door World Rugby in de ontwikkeling van een nieuw introductieprogramma. Dit vanuit het Get Into Rugby 2.0 programma die momenteel ontwikkeld wordt door World Rugby.

Het programma in Nederland zal zich richten op het ontwikkelen van een introductieprogramma voor meiden van 12 tot 18 jaar. Dit in lijn met het advies van World Rugby om voor deze leeftijdscategorieën een meiden aanbod te hebben.. Om te groeien naar een volwaardig aanbod voor meiden zullen de volgende inspanningen worden gedaan:

  • Een programma te creëren en te introduceren voor meiden van 12 tot 18 jaar bij clubs
  • Gymdocenten te trainen om rugby op school te geven
  • Een introductieprogramma te creëren voor meiden van 12 tot 18 jaar voor scholen
  • Coaches en scheidsrechters op te leiden om het meiden rugby te ondersteunen
  • Een promotieplan te creëren om introductieprogramma’s voor clubs en scholen te ondersteunen
  • Regionale en lokale toernooien en festivals voor de ‘nieuwe’ meiden te organiseren
  • Clubs te ondersteunen tijdens de introductieperiode voor meiden

Inschrijven voor clubs

We zijn op zoek naar 12 tot 16 clubs die in de buurt van scholen liggen en minimaal één club per district. Het is voor ons van groot belang dat er bij de deelnemende clubs een aanbod is voor damesrugby. Dit biedt meiden de mogelijkheid om door te stromen naar een dames teams en zich verder te ontwikkelen als rugbyer. Een andere voorwaarden is dat clubs meisjes hebben bij de jeugd van 12 tot 18 jaar. Het is daarom belangrijk dat er voldoende opgeleid kader aanwezig is, met minimaal één coach op niveau 2. Dit biedt meisjes de beste begeleiding en ontwikkelingsmogelijkheden. Tot slot is het belangrijk dat er per club een contactpersoon aanwezig is. Deze persoon is het aanspreekpunt voor Rugby Nederland en helpt bij de organisatie van activiteiten en evenementen.

Als uw club aan de voorwaarden voldoet en geïnteresseerd is in deelname aan ons programma, dan horen we graag van u. Aanmelden kan via deze link voor 15 april.