NIEUWS

Kick off campagne – Positieve Sportcultuur

Rugby Nederland is trost op de kernwaarde van de rugby sport. Om ook het publiek langs de zijlijn bewust te maken van onze waarde, gaat dit weekend ‘De positieve Sportcultuur’ campagne van start.

Een leuke campagne waar positief gedrag wordt gestimuleerd en beloond. Ouders, grootouders en toeschouwers opgelet! Langs de zijlijn kan jij dit weekend een groene kaart krijgen voor jou gedrag. En dit keer is het niet de scheidsrechter die hem uitdeelt, maar de spelers zelf.

De groene kaart is er om jou te bedanken. Nieuwsgierig geworden? De campagne gaat komende zaterdag al van start bij de volgende clubs:

  • Rugby Club Eemland
  • RFC Haarlem
  • Rugby Club Greate Pier
  • Rugby Club Oisterwijk Oysters
  • Nijmeegse Rugby Club the Wasps
  • Rugby Club Diok

Ben je benieuwd of jij in aanmerking komt voor een groene kaart? Wij hebben alvast wat tips voor je! Moedig de spelers positief aan en respecteer de besluiten van de scheidsrechters. Denk eraan dat met plezier rugbyen, het doel van de dag is en niet wat er op het scorebord staat. Als jij geniet en jou enthousiasme met andere deelt, dan laat je zien de rugby waarden goed te begrijpen!

Niet alleen de spelers zullen het gedrag van de toeschouwers langs de zijlijn beoordelen. Sta jij dit weekend iemand aan te moedigen? Kijk dan met de ‘positieve sportcultuur bingokaart‘ of jij onze kernwaarden terug ziet bij de spelers op het veld. En wie weet win jij wel één van de mooie bingoprijzen van Rugby Nederland.

De kernwaarden, respect, discipline en kameraadschap zijn belangrijk in de rugbysport. Daarnaast zien wij ook graag sportief gedrag, passie en plezier op én naast het veld. Genoeg reden voor de kick off van deze #positievesportcultuur campagne waarin goed gedrag wordt beloond.

Binnenkort zullen alle clubs een uitnodiging ontvangen om een online workshop bij te wonen over dit thema. In deze workshop zullen handige tips en tools voorbij komen hoe je als club kan werken aan een positieve sportcultuur op jullie terrein.

Voor vragen over dit project kan je contact opnemen met edwinvdspek.rugby@gmail.com