COMPETITIE

Landskampioenschap van Rugbyclub ’t Gooi mooi afscheidscadeau voor scheidend coach Gareth Gilbert

Amsterdam, 25 mei 2024 – De mannen van RC ’t Gooi zijn op het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam landskampioen geworden. In de finale van de Ereklasse werd Haagsche RC in een regenachtig duel met 22-12 verslagen. Daarmee gaf de club uit Naarden coach Gareth Gilbert een passend afscheid. Het was de vijfde keer dat ’t Gooi de titel pakte. De voorlaatste keer gebeurde dat in 2018.

Na een voorzichtige start opende Cameron Hey namens RC ’t Gooi de score. Vikas Meijer schoot even later de conversie raak. Halverwege de eerste helft kwam Haagsche nog op gelijke hoogte. In de stromende regen koos Meijer tien minuten voor de rust voor de palen (10-7). Uit een driving maul tekende David van der Avoird voor de 15-7. Meijer voegde even later daar twee punten aan toe en bracht de ruststand op 17-7.

Na de pauze bracht Olly White de spanning terug met een try (17-12). Lang konden de Hagenaren niet geniet van het succes. Vanaf de kick-off lag de bal snel op de achterlijn van Haagsche. Tom Boggemann was er snel bij toen David Weersma een kick naar voren gaf. Boggemann verzilverde zijn eigen charge-down met een try (22-12).

Gilbert glom van trots na het laatste fluitsignaal. ,,This was amazing. Ik ben de club zo dankbaar en zo trots op dit team. Eerlijk gezegd had ik het zeker verwacht, gezien de manier waarop we speelden’’, jubelde de coach uit Botswana voor hij zich in het feestgedruis stortte. Captain Jim Boeldijk genoot eveneens van het succes. ,,Dit is echt fantastisch, hoewel het allemaal niet perfect was. We bleven erin geloven en hebben de volle 80 minuten keihard gewerkt.’’ Een breekpunt kon Boeldijk niet benoemen. De try van Boggemann, kort na de 17-12, was een ‘lekkere’. ,,We hebben daarna de wedstrijd goed uitgespeeld.’’ 

David Weersma baalde flink van het verlies. ,,De tweede helft hebben we ze onder druk weten te houden. Het was jammer dat ’t Gooi meteen weer een try kon scoren. Na een seizoen met wat tegenslag had het kampioenschap een mooi eind kunnen zijn.’’