NIEUWS

Match Official Symposium versterkt internationale samenwerking en scheidsrechterontwikkeling

Op zondag 5 mei 2024 organiseerde Rugby Nederland een baanbrekend Match Official Symposium in samenwerking met Rugby Europe. Het evenement, gehouden bij Rugby Nederland, trok de aandacht van 23 verschillende landen, waarbij 50 referee managers, Educators, T&E managers en scheidsrechters samenkwamen om te werken aan de verbetering van de pathways voor scheidsrechters, scheidsrechterwelzijn, coaching van match officials en werving en behoud van scheidsrechters.

Een van de hoogtepunten van het symposium was de aanwezigheid van vooraanstaande figuren binnen de wereld van rugby, waaronder de Director of Rugby van World Rugby, Phil Davies, die optrad als een van de keynote speakers. Ook aanwezig waren Keith Lewis als Laws Coordinator van World Rugby en vanuit Rugby Europe Referee Manager Joel Dume en Regional Training Manager Charlie Brown.

(Photos by Gerard Spaans Sportsphotography)

Het symposium bood een platform voor kennisuitwisseling en samenwerking tussen internationale experts, met als doel de standaard van scheidsrechter niveau te verhogen en de ontwikkeling van scheidsrechters in heel Europa te bevorderen. Deelnemers werkten intensief samen aan strategieën om de kwaliteit van het scheidsrechterlijk kader te verbeteren en om de beste praktijken op het gebied van scheidsrechterontwikkeling te identificeren en te implementeren.

De vertegenwoordigers van de 23 verschillende landen waren onder de indruk van de gestructureerde aanpak van Rugby Nederland op het gebied van scheidsrechterontwikkeling. Het symposium diende als een inspirerend voorbeeld van hoe een nationale rugbybonden zich kunnen inzetten voor de groei en verbetering van het scheidsrechterlijk kader.

“De geslaagde dag van het Match Official Symposium toont de toewijding van alle betrokken mensen bij Rugby Nederland voor scheidsrechterontwikkeling,” aldus Tijmen Vader, development manager Rugby Nederland. “Het is inspirerend om te zien hoeveel energie en tijd wordt geïnvesteerd in het creëren van een omgeving waarin scheidsrechters kunnen ontwikkelen en gewaardeerd worden. Dit evenement heeft ons ook echt geholpen om te begrijpen hoe we onze eigen structuren kunnen verbeteren en de standaard van scheidsrechterlijk optreden kunnen verhogen.”

Rugby Nederland kijkt terug op een buitengewoon succesvol Match Official Symposium en blijft zich inzetten voor de ontwikkeling van scheidsrechters om meer en betere scheidsrechters aan te trekken en te behouden voor de sport.

(Photos by Gerard Spaans Sportsphotography)