ORANJE

Meiden U18 meten zich met Schotland, USA en Wales in Cardiff

Na een geslaagde eerste test in Schotland van Dutch Girls Rugby, tegen respectievelijk Wales en Schotland, is het nu de beurt aan onze talentvolle U18 Meiden.

In 2024 hebben deze meiden al overtuigende overwinningen behaald tegen België, Saracens en Winscombe. Dit is niet onopgemerkt gebleven voor de 6 Nations landen en zo kregen we een paar weken terug een officiële uitnodiging voor een kamp met Schotland, USA en Wales. Deze landen behoren tot de top 10 van de wereld!

Een unieke kans om onze samenwerking met deze landen te vergroten en onze meiden ervaring te laten opdoen met en tegen deze toch wel grootheden in het vrouwenrugby. Een hele week in het teken van het verder ontwikkelen van de talentvolle meiden die geselecteerd zijn in deze 4 landen.

Dit alles vindt plaats in Cardiff van 23 juli tot 27 juli.

Hoofdcoach Irith Lely zegt: “De doelstelling van Rugby Nederland is om in 2029 te mogen uitkomen op het WK. Dat betekent dat veel meiden van deze selectie zich nu al moeten ontwikkelen richting dit tornooi. De huidige U18 selectie is een waanzinnig talentvolle groep geselecteerd uit 100 meiden die deelnamen aan regio rugby.”

Middels de samenwerking met Dutch Girls Rugby merken we dat de doorstroom van talent de volgende jaren zeker geen probleem zal zijn! Wij kijken uit naar een geweldige week, waar wij hopen impact te maken. We willen laten zien dat we in de toekomst klaar zijn om mee te draaien in die top 10.

Een tour als deze kost natuurlijk veel geld. Door de onverwachte uitnodiging en de korte termijn hiervan zijn de meiden U18 nog op zoek naar financiële hulp. Wil je het team steunen, dan kun dit doen door te doneren op hun Yvonne van Gennep Fonds pagina of door sponsor te worden op hun trainingshirts. Hiervoor kan je contact opnemen met ml.pieren@gmail.com