NIEUWS

Mickel Koeslag start als regiocoordinator Midden

Mickel Koeslag is vanaf 1 mei 2023 begonnen als regiocoordinator voor District Midden. Dit als opvolger van Raymond Offermans die eerder dit jaar gestopt is met deze functie. Mickel zal zich als regiocoordinator richten op de ondersteuning van clubs in district Midden. Met de clubs zullen doelen gesteld worden die passen bij de ontwikkeling van de individuele clubs. Dit met het doel om verder te sport te laten groeien en de clubs te versterken. Onderlinge samenwerking is daar belangrijk in en Mickel zal in zijn rol dit verder stimuleren. Met Mickel zal er gezocht worden naar een geschikt moment voor een verdere kennismaking in een regionale bijeenkomst. Rugby Nederland is blij met deze aanvulling van het team van regiocoordinatoren en wenst Mickel veel succes met deze nieuwe uitdaging.

Even voorstellen: Mickel Koeslag

Even voorstellen: mijn naam is Mickel Koeslag (1972), een gepassioneerd rugbyspeler/ liefhebber, sinds eind jaren tachtig. In de jeugd begonnen bij de junioren en de langste periode als spelend lid in het eerste van RC Eemland gespeeld. Na de komst van mijn eigen kinderen ben ik, om de cirkel rond te maken, training gaan geven bij de jeugd. Eigenlijk start je dan weer opnieuw. Ik wilde mij meer ontwikkelen en zo rol je dan ook in verschillende nieuwe functies binnen de vereniging en ook daarbuiten. Samenwerken met andere verenigingen voor fijne wedstrijdschema’s bij de TBM, deelname aan het district jeugd overleg en het door ontwikkelen/bekender maken van de sport. Al snel stond ik ook clinics te geven op scholen. Dit laatste heb ik een paar jaar fulltime met veel plezier mogen doen totdat de sponsoring hiervan ophield. 

De passie om rugby te promoten en gedrevenheid om fulltime met de sport bezig te zijn is gebleven. Vanuit deze motivatie ben ik gestart met een buitenschoolse opvang op de club voor kinderen van 7-12 jaar, daarnaast heb ik ineens nog tijd voor gezin, verenigingswerk en het geven van rugby clinics! Met deze achtergrond denk ik dat de regiocoördinator functie mij heel goed past om de rugbysport te laten groeien, dat is niet alleen dat de nationale selectie op het WK speelt maar ook dat iedereen in Nederland weet hoe waardevol de rugbysport is. Groeien in de breedte zodat ieder kind straks op de fiets naar een dichtstbijzijnde club kan, dat zou toch mooi zijn.

Mickel is als regiocoordinator bereikbaar via coordinator-midden@rugby.nl