ORANJE

Na nog geen zeven weken speelt Nederland weer tegen Spanje

Dit weekend op zaterdag 5 februari neemt Nederland, onder leiding van hoofdcoach Zane Gardiner, het op tegen Spanje. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen start tegen dezelfde tegenstander van het vorig seizoen. De wedstrijd is vanaf 16.00 uur via RugbyEuropeTV te volgen of live in Madrid in het nationale stadion van de Universiteit: Estadio Nacional de la Universidad Complutense de Madrid.  

Na een hectisch seizoen in 2021, waar de wedstrijden in de Championship snel van start gingen nadat de Oranjeheren eind mei de Belgen hebben verslagen, moet het team dit weekend alweer aantreden voor de start van het nieuwe seizoen.

Zane Gardiner laat weten dat Spanje de Rugby Europe Championship 2021 sterk is geëindigd en hij verwacht dan ook dat Spanje deze stijgende lijn door zullen willen zetten in het nieuwe seizoen. Zane Gardiner begrijpt goed wat voor uitdaging zijn team te wachten staat. “Spanje speelde goed in Amsterdam en heeft laten zien dat ze ons op alle fronten kunnen overklassen.” Afgelopen weken is het team dan ook aan de slag gegaan “er zijn duidelijk doelen gesteld en we hebben gekeken waarop we winst moeten behalen.” Deze nieuwe focus moet ervoor zorgen dat we een betere prestatie gaan neerzetten zaterdag.

“Het zal voor beide teams een emotionele wedstrijd zijn, vanwege het tragische ongeluk wat afgelopen december plaatsgevonden heeft waarbij een speler uit het Spaanse team overleden is. Beide teams zullen een sterke performance willen neerzetten, om zo Kawa en zijn familie een laatste eer te bewijzen.”

In de startopstelling zijn vijf nieuwe namen te zien ten opzichte van de laatste wedstrijd in december jl. En samen met de reserve spelers staat een behoorlijk ander team klaar. In de selectie zijn ook 2 nieuwe spelers opgenomen die nog niet eerder voor Nederland zijn uitgekomen in de Championship. Startend op nummer negen, Caleb Korteweg momenteel spelend in Engeland en bij de reserves Jade Plane, die afgelopen jaar nog voor Nederland op het EK onder 20 mocht aantreden. Dit alles onder leiding van de ervaren captain Dirk Danen.  

Voor nu ligt de focus op komende zaterdag, maar zondag moet de mindset direct alweer op volgend weekend zijn gericht. De komende tijd staan er veel wedstrijden op de planning voor Oranje. Zaterdag 12 februari ontvangt Nederland heersend kampioen Georgië. Je kan er live bij zijn, maar wees snel want de tickets gaan hard en op=op.