ORANJE

Nederland in en tegen Georgië met 31-10 onderuit

Het Nederlands team heeft in Tiblisi het tweede duel in de Rugby Europe Championship met 31-10 van Georgië verloren. Oranje kwam na vier minuten op 0-3 nadat David Weersma een penalty tussen de palen had geschoten. Tot halverwege de eerste helft hield het team van bondscoach Lyn Jones, die vooraf had gemeld dat het de zwaarste wedstrijd uit de poule zou worden, goed stand. Daarna was het verzet gebroken. Met krachtig en effectief spel scoorde de thuisploeg tot twee keer een try binnen korte tijd. Ruststand 14-3.

Vrijwel direct na het startsignaal voor de tweede helft maakte Georgië hun derde try die ook weer geconverteerd werd. Nederland liet zich niet uit het veld slaan, maar kon niet voorkomen dat in de 57ste en 65ste minuut de thuisploeg op 31-3 kwam. In de slotseconde kwamen er toch nog zeven punten bij nadat een penalty-try werd toegekend.

Komende zondag is de derde en laatste poulewedstrijd tegen Duitsland in Amsterdam. Aanvang 13.30 uur.