ORANJE

Nederland neemt het in eigen stadion op tegen Spanje

Zaterdag 19 februari om 13.30 uur in het Rugby stadion in Amsterdam mogen de dames na 12 maanden eindelijk weer uitkomen in de Rugby Europe Championship. Vandaag maakt hoofdcoach Sylke Haverkorn haar selectie bekend.

Afgelopen week heeft het team zich gefocust op hun hoofddoelen die Sylke Haverkorn en haar team hebben gesteld voor deze wedstrijd. De damesselectie bestaat uit een grote groep jonge en relatief nieuwe dames. Er wordt hard gewerkt aan het bouwen van een sterk Oranje team. Afgelopen november hebben de dames een sterke presentatie neergezet tegen België en Italië, een goede voorbereiding op de Championship. Spanje is een ijzersterkte tegenstander, dit hebben ze wederom laten zien in hun wedstrijden in de World Cup kwalificatie, waar ze prachtig, hard en snel rugby hebben laten zien. Spanje heeft zich zich net niet kunnen kwalificeren, maar heeft laten zien dat ook teams buiten de Six Nations kunnen strijden om een plek in de World Cup. Een voorbeeld wat ook ons laat zien dat de volgende stap niet buiten handbereik is.

“Deze wedstrijd is belangrijk om te zien hoe we er voor staan en daarnaast een goede voorbereiding op de wedstrijd tegen Rusland op 12 maart. Vorig jaar had Nederland het zwaar tegen Spanje en het is nu aan ons om te laten zien waar we aan gewerkt hebben dit jaar. Wedstrijden op dit niveau zijn belangrijk, hier wordt duidelijk waar we aan moeten werken om dichter bij ons doel te komen.” Zo laat Sylke Haverkorn weten.

Inger Jongerius zal de rol als captain op zich nemen en daarnaast maken maar liefst vijf speelsters zaterdag hun debuut; Jet Metz van de Castricumse Rugby Club, Merel de Groot van AAC, Brechtje Karst spelend bij RUS, Isis Touw van Rugby Club Hilversum en van Rugby Club DIOK Esmee Ligtvoet. Nu de dames in eigen stadion spelen is het aan de rugbyliefhebber om het team te laten horen dat we achter ze staan! Tickets zijn verkrijgbaar in onze shop. En voor wie niet in de gelegenheid is om af te reizen naar Amsterdam is de wedstrijd ook live te volgen via RugbyEuropeTV

Foto door WalterD Fotografia