ORANJE

Nederland speelt tegen regerend kampioen Georgië

Nederland neemt het op tegen huidig kampioen Georgië. Zaterdag beloofd het Rugbystadion in Amsterdam eindelijk weer Oranje te kleuren, weliswaar met minder publiek, maar we zijn blij dat jullie erbij mogen zijn. Vandaag maakt Zane Gardiner zijn selectie bekend. Kick off 13.15 uur.

Nadat Nederland vorig jaar in Georgië heeft gespeeld, kijkt Zane Gardiner ernaar uit om Georgië aanstaande zaterdag in Amsterdam te verwelkomen. “Bij uitstek het beste team van de competitie van de afgelopen jaren. Aan ons de uitdaging om met het thuis voordeel goede kansen te benutten tegen deze sterke tegenstander”

“Het is echt spannend voor ons als team om week in week uit op dit niveau te worden getest.”

Zane Gardiner

Zane laat weten dat het indrukwekkend is hoe Georgië zowel met- als zonder structuur het spel kan bepalen. En hoe het ze overal op het veld altijd lukt, terug de aanval op te zetten met hun back three spelers. “Hun set piece is sterk en wordt aangevuld met enkele opvallende backline-spelers.”

Deze week gaat het voor Zane en de andere coaches erom dat Nederland zich focust op de belangrijkste punten die het team uit deze wedstrijd wil halen. Het team is zich bewust van de huidige positie maar heeft ook helder waar ze naar toe willen.  Vasthouden aan het proces is op dit moment soms moeilijk, maar Zane laat weten dat ze als groep geloven in wat ze doen en ze zullen hard blijven werken om de nodige verbeteringen aan te brengen om de kloof met de tegenstanders te dichten.

Een bijzondere dag zaterdag voor Spike Salman, Liam Stone en Jules Godfroy die hun eerste cap kunnen behalen, maar waar het voor sommige spelers hun eerste wedstrijd is, is er ook een speler die afscheid neemt van het team. Thuis voor eigen publiek tegen een land van de wereldtop, zal captain Dirk Danen voor de laatste keer uitkomen voor Oranje. Dirk loopt al mee vanaf Jong Oranje, heeft 47 caps en 6 jaar de rol van captain op zich genomen. Altijd veel gedaan en gelaten voor rugby en nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Hij heeft onwaarschijnlijk veel voor het team betekend en daar zijn we hem dankbaar voor.

Foto door Dennis van Sande

Wellicht een andere kick-off tijd als je van ons gewend bent, dit omdat er meer spectaculair rugby op het programma staat die dag. Ziggo Sport heeft de exclusieve rechten als Rugby zender verworven dus mocht je niet in Amsterdam aanwezig zijn dan kan je Nederland v. Georgië plus de Six Nations wedstrijden de hele dag live op Ziggo Sport volgen. Buiten Nederland is de wedstrijd te volgen via RugbyEuropetTV.

Nog opzoek naar een ticket? Wees dan snel! Klik hier voor de ticketshop.