ORANJE

Nederland voor het eerst in de finale Rugby Europe U20 Championship

Geschiedenis is geschreven. Voor het eerst in de geschiedenis staat Nederland in de finale van de Rugby Europe U20 Championship. In de eerste ronde van de Rugby Europe Championship won Jong Oranje U20 dominant met 32-0 van Duitsland. Woensdagavond nam Jong Oranje U20 het op tegen thuisland, Portugal. Het team speelde een wedstrijd met een zinderend slot en wist te winnen met 14-19 en bereikte daarmee de finale. Zondag 13 november om 18.30 (Nederlandse tijd) zal Nederland het opnemen tegen Spanje.

“Gisteren hebben we geschiedenis geschreven en ik ben zo trots op het team en de staf. Hun inzet is enorm”, aldus bondscoach Gareth Gilbert. “We asked the players to leave the shirt in a better place and they delivered. Wij controleerden de wedstrijd de eerste 60 minuten, maar we gaven Portugal de kans om terug te komen waardoor de laatste 15 minuten erg spannend waren. Ik ben trots dat we hebben volgehouden en verdedigend alles hebben gegeven. We hebben nu de kans om tegen een zeer fysiek Spanje te spelen. De komende dagen zullen we herstellen en de tegenstander analyseren om ervoor te zorgen dat we een plan hebben om het Europees Kampioenschap te winnen. De support van de ouders en ander publiek was was ongelofelijk. Iedereen bedankt voor de steun! We hebben nog een klus te klaren en we zullen alles zullen geven om de beker mee naar huis te nemen.”

Foto door: Vasco Ribeiro da Cunha

Kristof Vanhout, Technisch Directeur van Rugby Nederland, over de prestaties van Jong Oranje U20: “Dit is een ongelofelijk goed resultaat. De staf en spelers hebben hier enorm hard voor gewerkt en ze verdienen dit resultaat. Dit is ook een bevestiging voor Rugby Nederland dat wij de goede richting op gaan. Met een grote groep aanstormende talenten zoals in dit team, ziet de toekomst er prachtig uit voor Nederland. Ik kijk uit naar de wedstrijd tegen Spanje op zondag.”

Zondag kan je hier, om 18:30 Nederlandse tijd, live de wedstrijd bekijken!