NIEUWS

Nederlandse scheidsrechters in Dubai

Afgelopen weekend waren er maar liefst vier Nederlandse scheidsrechters actief op de Emirates Dubai 7s. Een mooie prestatie van deze scheidsrechters en een erkenning van de potentie die er zit in het Nederlandse scheidsrechterkorps.

Hierbij een kort verslag van Edwin van der Spek.

“Wat een geweldige ervaring om als Nederlandse scheidsrechter deel te mogen nemen aan de Emirates Dubai 7s invitational tournament samen met Wissem Letaif. Daarnaast geweldig om Dirk Heuff in actie te zien als referee coach voor alle referees op het toernooi en Gert Visser als Assistent Referee voor de World Serie Sevens. Ieder die dit mogelijk gemaakt heeft hartelijk dank hiervoor.

Een driedaags 7s toernooi is aan de ene kant natuurlijk super zwaar, maar met alle mooie uitdagingen die ik kreeg waren deze dagen zo voorbij. Super veel mogen leren tijdens de wedstrijden als referee, maar ook zeker al die wedstrijden als assistent referee en pitch manager. Voor ik het wist stond ik als pitch manager en als assistent referee op pitch 1 in het stadion tijdens de dames finales van het invitational tournament op de finale dag. Wat een geweldige ervaring was dat zeg met duizenden toeschouwers en natuurlijk een super mooie pot rugby die neergezet werd door de dames. Ook zal ik niet vergeten dat ik op de finale dag de kans kreeg om het op 1 na hoogste niveau mannen te mogen fluiten wat achteraf een Cup semifinal bleek te zijn. Super hoog rugby niveau, maar nog beter dat ik van elk moment op het veld heb genoten en nu al uitkijk naar nog veel meer toernooien als deze.

Nogmaals dank aan een ieder dit dit mogelijk gemaakt heeft en voor alle ondersteuning tijdens het toernooi van alle referee coaches, overige referees en de organisatie. Zonder jullie was dit nooit zo’n gaaf toernooi geworden. Hoop alle gemaakte vrienden en oude bekenden snel weer te zien op en langs het veld. Voor meer verhalen kunnen jullie mij natuurlijk altijd benaderen”.