SUPER CUP

Nog twee Super Cup rondes te gaan, dit weekend reist Delta af naar Spanje

Hoofdcoach Allard Jonkers maakt zijn team bekend voor de Super Cup wedstrijd tegen Castilla y Leon Iberians in het stadje Valladolid in Spanje. De wedstrijd wordt zondag 12.30 uur Nederlandse tijd, gespeeld in het Pepe Rojo stadion.

In de Super Cup spelen alle vier de teams van de Westerse pool een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar. In deze vijfde ronde neemt Delta het wederom op tegen het Spaanse Iberians, waar ze eerder in Amersfoort met 7-41 van verloren. Op de site van Rugby Europe  kun je de wedstrijd, de opstelling en de statistieken van de laatste wedstrijd nog terugkijken.

De uitslag van 30 oktober zegt echter weinig over komende zondag, coach Allard Jonkers heeft namelijk een team geselecteerd met slechts drie dezelfde namen in het startende team. In totaal reizen er zelfs elf andere gezichten mee naar Spanje. De grote verschillen hebben onder andere te maken met de planning van de Oranjeheren. Ook bij de andere teams in de Super Cup zul je zien dat er van een brede selectie gebruik wordt gemaakt, dit komt met name doordat de inhaalwedstrijden van de Championship competitie rondom de Super Cup wedstrijden gepland staan.

Hierbij presenteren wij jullie het team dat van start gaat tegen de Iberians, met Hugo Langelaan als captain.

Allard Jonkers laat weten dat de Iberiërs in oktober hebben laten zien hoe sterk ze zijn. “Ze hebben een sterke scrum en een effectieve line-out. Dit geeft ze een geweldig platform om vanaf te spelen. Daarnaast hebben ze ook enkele sterke backrow spelers die zeer effectief zijn in de breakdown. Om wat ritme te vinden en ons eigen spel te laten zien, hebben we hier een antwoord op nodig.”

“In de laatste wedstrijd wisten we de bal niet genoeg te gebruiken als we hem hadden. De Iberiërs wisten ons onder druk te zetten, waardoor we niet ons eigen spel konden spelen. Een gebrek aan lef als we de bal hadden was de oorzaak. De keren dat we wel speelden en er voor gingen, gingen we naar voren en veroorzaakten problemen voor de Iberische verdediging”

Allard Jonkers laat weten enthousiast te zijn om zondag te zien wat het team heeft geleerd van de laatste ervaring. Hij hoopt meer de ruimte te vinden en een aantal mooie aanvallen op te zetten.

Foto door Dennis van de Sande

Ik ben geïnteresseerd om te zien hoe onze verdediging het zal houden in deze wedstrijd en of we de connecties over het veld kunnen krijgen en voorkomen dat ze makkelijke yards winnen. Het is de eerste echte uitwedstrijd en voor sommige spelers is het zelfs de eerste keer dat ze een internationale wedstrijd buitenshuis spelen. Dit is de ervaring die we belangrijk vinden en hun zal helpen in de toekomstige wedstrijden.”

Allard geeft aan dat het fijn zal zijn om een paar dagen volledig op de wedstrijd te kunnen concentreren.

“Doordat we in het buitenland zitten hoeven spelers zich geen zorgen te maken over werk, studie en partners. Omdat de spelers amateurs zijn hebben ze in hun dagelijkse leven naast hun rugby ook te maken met verplichtingen.

Tot slot laat Allard weten de inzet van het team erg te waarderen. “Ik heb veel respect voor de spelers en hoop dat sommigen zich in de kijker zullen spelen en de aandacht weten te trekken. De Super Cup is een geweldig platform voor onze binnenlandse spelers in Nederland.”

De wedstrijd zal weer live te volgen zijn via Rugby Europe TV, dus wij zullen er klaar voor zitten. Kijk jij ook mee of Delta erin slaagt de 7-41 score van 30 oktober recht te zetten?