NIEUWS

onderscheidingen jeugdcategorieën uitgereikt

Op zaterdag 20 april 2024 zijn de winnaars van de onderscheidingen in de jeugdcategorieën van seizoen 2023-2024 bekend gemaakt. Voordat de uitreiking plaats kon vinden werden de finales om landskampioenschap van de Cubs, Junioren en Colts in de Cup poules gespeeld. Na de laatste wedstrijd van de Colts vonden de bekendmakingen plaats.

Antonie van Noort, winnaar “Young Referee Award” 2023-2024
vlnr: Serge Barnhoorn, Antonie van Noort, Max Feller en Miquel Tolboom

Jeugdspeelster van het jaar
Na de uitreikingen van de jeugdscheidsrechters was de categorie jeugdspeelster van het jaar aan de beurt. De genomineerden voor dit seizoen waren Gwen van der Schoot, Emma van Traa en Noa Visser. Technisch Directeur Kristof Vanhout sprak de dames toe en maakte daarna bekend dat Gwen van der Schoot dit jaar de onderscheiding gewonnen heeft. Gwen is speelster bij Rugby Club Delft. Gwen heeft het afgelopen jaar haar carrière als scheidsrechter op een lager pitje gezet om zich volledig te focussen op haar ontwikkeling als speelster.
En met resultaat, want ze is inmiddels geselecteerd voor de trainingsselectie van de Oranjedames XV! Voor de U18 selectie is ze een belangrijke speelster geweest op en naast het veld. Als teamplayer houdt ze oog voor haar teamgenootjes en zorgt voor een gezellige, verbindende sfeer in het team.

Gwen van der Schoot winnaar “Jeugdspeelster van het Jaar” 2023-2024
vlnr: Emma van Traa, Gwen van der Schoot, Noa Visser en Kristof Vanhout

Jeugdspeler van het jaar
Als laatste werden de jeugdspelers van het jaar bekendgemaakt. Ook in deze categorie werden de genomineerden toegesproken door Kristof Vanhout. De genomineerden voor seizoen 2023-2023 waren Adar Falan, Toine Obiang Nguema en Hein Thielen.
Toine en Hein, beide spelende bij Rugby Club the Dukes, hadden vlak voor de bekendmaking hun finale tegen Haagsche Rugby Club gespeeld en gewonnen.
Kristof sprak de jongens toe en maakte daarna bekend dat de winnaar Toine Obiang Nguema is in seizoen 2023-2024. Zoals eerder genoemd is Toine speler van Rugby Club the Dukes. Met zijn enorme kracht weet Toine elke tegenstander te imponeren. Zijn imposante line-breaks met nog een groot arsenaal aan skills maken hem een complete speler. Dit is niet onopgemerkt gebleven, en zo heeft hij, hoewel een jaar jonger, zich in de selectie van U18 gewerkt. Zijn skills en alle trainingsuren zijn niet onopgemerkt gebleven en Toine heeft een contract bij de Europese Kampioen La Rochelle gekregen, waar hij volgend jaar aan de slag gaat.

Toine Obiang Nguema winnaar “Jeugdspeler van het Jaar” 2023-2024
vlnr: Hein Thielen, Toine Obiang Nguema, Adar Falan en Kristof Vanhout