NIEUWS

onderscheidingen senioren categorieën uitgereikt

Afgelopen zaterdag 25 mei 2024 zijn de winnaars van de onderscheidingen in de senioren categorieën van seizoen 2023-2024 bekend gemaakt. Op deze dag, met een zeer wisselend weerbeeld, werden de finales om landskampioenschap bij de heren en dames gespeeld. De fikse regenbuien wisselden af met zon. Dit weerhield de toeschouwers niet te komen. In een overvol stadion vonden na de beide finales de bekendmakingen plaats.

Scheidsrechter van het jaar
De genomineerden voor seizoen 2023-2024 waren Serge Barnhoorn, Edwin van der Spek en Koen Maaijen. De genomineerden werden toegesproken door Kristof Vanhout en daarna werd bekend gemaakt dat Koen Maaijen dit jaar de winnaar is. Imelda Duivenvoorden reikte namens de sponsor Coolprofs de oorkondes en wisseltrofee uit.
Koen is niet alleen een scheidsrechter die op ons hoogste niveau fluit, hij is ook scheidsrechtercoach en coördinator van alle scheidsrechtercoaches in Nederland. Koen ontwikkelt zichzelf als scheidsrechter steeds verder, getuige zijn recente reis naar Nieuw-Zeeland waar hij een flink aantal wedstrijden op hoog niveau heeft mogen fluiten. Koen is een aanwinst en waardig kandidaat voor deze onderscheiding.

v.l.n.r. Serge Barnhoorn, Koen Maaijen (winnaar scheidsrechter van het jaar) en Edwin van der Spek

Speler van het jaar
Direct na de uitreiking van de award voor de scheidsrechters was de bekendmaking van de speler van het jaar. De genomineerden waren Siem Noorman en Mees van Oord. Lyn Jones was aanwezig om de heren toe te spreken en maakte daarna bekend dat dit jaar Siem Noorman de winnaar is.
Siem is inmiddels van vast waarde binnen de Oranjeheren en niet meer weg te denken van de nummer elf positie op het veld. Dit seizoen heeft hij de meeste verdedigers gepasseerd en de meeste meters met de bal gemaakt in de Rugby Europe Championship. Elke verdediger is bang wanneer Siem de bal ontvangt, en supporters van beide teams applaudisseren voor wat hij vervolgens laat zien. Siem is een groot aanwinst en waardig kandidaat voor deze onderscheiding.

Lyn Jones met Siem Noorman (speler van het jaar) en Mees van Oord

Siem Noorman en Mees van Oord

Speelster van het jaar
Na de finale tussen Rugby Club DIOK en de Blue Babes werd er bekend gemaakt wie er speelster van het jaar 2023-2024 geworden is. De genomineerden waren Lisa Boot, Inger Jongerius en Isa Prins. Kristof Vanhout sprak de dames toe en gelukkig scheen de zon weer toen er bekend werd bekendgemaakt dat Isa Prins de winnaar is voor seizoen 2023-2024
Isa valt op door haar niet aflatende inzet, gaat bij bijna elke carry over de gainline en maakt snoeiharde tackles. Zowel bij haar eigen club als bij de Oranjedames geeft zij tachtig minuten lang vol gas en is zij consistent in haar performance. Al sinds haar tiende speelt ze voor haar Rugby Club DIOK en dit seizoen was zij een dragende kracht richting de finale van het landskampioenschap. Altijd voorop in de strijd is
Isa een voorbeeld voor veel jonge speelsters.

v.l.n.r. Inger Jongerius, Isa Prins en Lisa Boot

Lisa Boot (speelster van het jaar) met Kristof Vanhout