Opleidingen

Opleidingen rond interlands

Afgelopen weekend vonden er in Amsterdam verschillende opleidingen plaats in aanloop naar de ranking finales van de Rugby Championship. Een van deze opleidingen was de World Rugby Match Commissioner Course, waar deelnemers uit negen verschillende landen aan deelnamen. Het doel van de cursus was om de deelnemers die als Match Commissioner optreden bij internationale rugbywedstrijden op het hoogste niveau de benodigde kennis en vaardigheden bij te brengen. De opleiding werd gegeven door Scott Harland en Jose Gorrotxategi. Een ander belangrijk onderdeel van het opleidingsprogramma was de World Rugby Match Officials opleiding niveau 2, onder leiding van Michael Assman. Hier namen veertien deelnemers vanuit acht verschillende landen en zeven Nederlandse deelnemers aan deel.

De scheidsrechters tijdens de opleiding met hun eigen mindmap

Ook de jeugd scheidsrechters kregen de kans om deel te nemen aan een speciale dag, waarin ze verschillende workshops volgden en in gesprek konden gaan met internationale scheidsrechters uit Roemenië, die de wedstrijd tussen België en Polen hadden gefloten. Deze dag werd georganiseerd door de werkgroep jeugdscheidsrechters.

De jeugd scheidsrechters samen met de internationale scheidsrechters vanuit Roemenië

Deze opleidingen zijn een mooie ontwikkeling voor Rugby Nederland en laten zien dat de bond een centraal punt is geworden voor de opleiding in Europa voor, zowel vanuit World Rugby als Rugby Europe.