Opleidingen

Oproep voor nieuwe leden Toetsingscommissie

Rugby Nederland is op zoek naar gemotiveerde en deskundige vrijwilligers voor de Toetsingscommissie. De Toetsingscommissie speelt een cruciale rol in het waarborgen van de kwaliteit en eerlijkheid van de examens (PVB’s) binnen onze opleidingen. Als lid van deze commissie lever je een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van onze sport en de opleiding van toekomstige rugbycoaches en -scheidsrechters.

Taken van de toetsingscommissie

De Toetsingscommissie is verantwoordelijk voor het opstellen van toets documenten en het aanwijzen van beoordelaars. Ze nemen maatregelen voor de afname en beoordeling van examens (PVB’s) en behandelen klachten en bezwaren die tijdens het hele proces ontstaan. Daarnaast evalueren ze het examenproces en voeren verbeteringen door op basis van evaluaties en feedback.

Rapportage

De Toetsingscommissie rapporteert jaarlijks het aantal afgenomen PVB’s (examens), de aantallen geslaagde en gezakte kandidaten, en de uitkomsten van evaluaties en klachten. Ook worden doorverwezen beroepen en resultaten van audits in de rapportage opgenomen.

Functievereisten

  • Affiniteit met de rugbysport
  • Bekendheid met de Kwalificatiestructuur Sport (KSS) van de NOC*NSF is een pre.
  • Analytisch vermogen en een kritische blik om toetsingen objectief te kunnen beoordelen.
  • Goede communicatieve vaardigheden om helder te kunnen rapporteren en adviseren.
  • Beschikbaarheid van ongeveer 10 uur per jaar voor vergaderingen, beoordelingen en administratieve taken.

Aanmelding

Heb je interesse om deel uit te maken van de Toetsingscommissie en zo bij te dragen aan de kwaliteit van de opleidingen van Rugby Nederland? Stuur dan je motivatie naar opleidingen@rugby.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tijmen Vader via development@rugby.nl.