ORANJE

Oranje oefent tegen Italië

De rugbymannen van Nederland oefenen in juni tegen Italië en Zimbabwe. De selectie van de kersverse interim-bondscoach Dick Muir speelt vrijdag 10 juni in het Italiaanse Rovigo en zaterdag 25 juni op het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam.

De wedstrijd tegen Italië Emergen is de eerste van twee wedstrijden van de deze zomer serie die de oranjeheren voorbereid op het nieuwe seizoen. De match wordt gespeeld in het stadion in Rovigo, genaamd Mario Battaglini en vangt aan om 20.00 uur. De wedstrijd is live te volgen via het Italiaanse Youtube kanaal

De sterke ontwikkeling van de sport in Nederland, 26 in de World ranking, is ook World Rugby niet ontgaan. Het is mede de reden dat Oranje in staat wordt gesteld tegen beide landen te sparren. Italië Emergen is de groeps spelers van Italië die klaar staan om een plek te beroven in de Italiaanse selectie. Italië zelf is een vast team van Six Nations en staat op plaats 14 op de World ranking. Kort gezegd dus een leuke uitdaging om ons te meten tegen de top in Europa. Zimbabwe (34) is op het Afrikaanse continent de runner-up met een team in de sterke Zuid-Afrikaanse competitie. Het duel tegen Oranje maakt deel uit van hun voorbereiding op de definitieve kwalificatie voor het wereldkampioenschap in 2023 in Frankrijk.

De eerste keer dat Dick Muir het team mag samenstellen en ook gelijk een pittige uitdaging als je net kennis hebt mogen maken met het team.
Dick neemt aardig wat nieuwe namen mee naar Rovigo. Hij reist af met een selectie van 25 spelers waarvan er 23 de kans zullen krijgen een cap te verdienen. In de groep zitten maar liefst acht heren die nog geen cap voor Oranje hebben. Na de wedstrijd blijft het team tot zondag in Rovigo voor training. Jurriaan Jorna momenteel spelend bij Rugby Club Hilversum zal morgenavond starten en zijn eerste cap hiermee behalen. Ook Odin Ruijgrok, Quermy Warmerdam, Evan Bloemers, Niels Roelfsema, Dirk Wierenga en Aublix Tahwa zullen morgen wellicht hun eerste cap verdienen. Komen sommige namen je al bekend in de oren? Onder andere Quermy (broertje van Roberto Warmerdam) Evan, Niels, Dirk en Aublix kwamen eerder dit seizoen al uit voor Delta in de Super Cup. Ook zien we twee oude bekende terug op de lijst, Roberto Warmerdam en Rik van Balkon. Welcome back!

Zit jij morgen te kijken? Of zie je ze liever live op 25 juni? Score nu hier je ticket voor slecht €7,50. En kinderen tot er met 12 jaar hebben gratis toegang.