ORANJE

Oranjedames nemen het op tegen België

De Oranjedames nemen het komende zaterdag op tegen de damesploeg van België. De wedstrijd wordt gespeeld ter ere van het internationaal jubileum; het is precies 40 jaar geleden dat de eerste vrouwelijke rugbyinterland ter wereld werd gespeeld. De 26-koppige selectie van bondscoach Sylke Haverkorn speelt zaterdag 18 juni bij de Utrechtse Rugby Club, waar het dagvullende event plaatsvindt.

Precies 40 jaar geleden werd in deze zelfde setting de eerste internationale vrouwenrugbywedstrijd gespeeld tussen Nederland en Frankrijk. De pioniers van toen hebben de weg vrijgemaakt voor de dames van nu, om op deze manier hun geliefde sport te beoefenen. Het is bijna niet meer voor te stellen hoe uitzonderlijk rugby voor dames in 1982 was. Met deze wedstrijd willen World Rugby en Rugby Nederland de damesrugbysport verder promoten en etaleren.

Bondscoach Haverkorn en haar staf kijken uit naar de wedstrijd van zaterdag.

“Na een onrustige periode en het uitvallen van de laatste wedstrijd (tegen Rusland, red.) verheugen wij er ons dit seizoen feestelijk af te sluiten. Veel speelsters uit het buitenland sluiten aan bij deze wedstrijd wat ons de mogelijkheid biedt om uit te proberen en inzicht te krijgen in de kwaliteiten van zowel de individuen als het team. Komende zaterdag focussen wij ons op onszelf, en het vele talent dat wij hebben.”

Sylke Haverkorn
Foto Dennis van de Sande

De opstelling:

Nicky Dix
Anouk Veerkamp
Sydney de Weijer
Isa Prins
Michaja van Capel
Inger Jongerius
Supartie van Heerde
Linde van der Velden
Marit Lemmens
Esmee Ligtvoet
Lieve Stallmann
Bastienne Oonk
Isis Touw
Noa Donkersloot
Helen van Hattem
Kyra Elzinga
Rixt Aerts
Brechtje Karst
Mhina de Vos
Julia Morauw
Judith Frinking
Quen Makkinga
Tamara Stock
Jordan Heil
Jet Metz
Maya Sangala

Ben jij er komende zaterdag bij? Score nu hier je ticket. Houd onze socials in de gaten voor de livestream!

Foto door Gerard Spaans