COMPETITIE

RONDE 4: REGIONALE RUGBY COMPETITIE

De Regio Rugby Competitie (RRC) is aangekomen bij ronde 4 voor de jongens (O16-17-18 jaar) en Meiden (O18). De competitie is onderdeel van de Rugby Nederland Pathway om door te stromen naar de Nationale jeugdselecties. Locatie: Nationaal Rugby Centrum Amsterdam (Bok de Korverweg 6, Amsterdam)

Jongens O18 
Voor de JO18 staat RRC ronde 4 in het teken van selectie. Vanuit de 6 regio’s worden 46 spelers geselecteerd om tijdens RRC5 met 2 teams tegen elkaar te spelen. Na de laatste RRC zal de definitieve selectie van 35 in Nederland spelende rugbyers worden samengesteld. Hierna zal de selectie worden aangevuld met de in het buiteland spelende O18 mannen. De JO18 selectie gaat zich voorbereiden om maximaal te kunnen presteren op het EK O18.

Meiden O18
De meiden O18 jaar zijn toe aan de laatste competitieronde. De 3e rondes hebben alle teams 1x tegen elkaar gespeeld en is er een ranking van 1 t/m 4. Na aanleiding van RRC3 selecteren de bondscoaches 2 teams die tegen elkaar gaan spelen op RRC4. Na de laatste RRC zal de definitieve selectie van 35 rugby-sters worden samengesteld. De MO18 selectie gaat zich voorbereiden om maximaal te kunnen presteren op de aankomende internationale wedstrijden.

Jongens O16 en O17
De jongens O16 en 17 jaar zijn vol bezig met de competitie. Na aanleiding van RRC 4 en 5 selecteren de bondscoaches 35 in Nederland spelende rugbyers. Hierna zal de selectie worden aangevuld met de in het buiteland spelende O16 en O17 jongens. De JO17 selectie gaat zich voorbereiden om maximaal te kunnen presteren de aankomende internationale wedstrijden. De JO16 selectie gaat zich voorbereiden om maximaal te kunnen presteren de aankomende internationale wedstrijden.

Wedstrijdschema