ORANJE

Rugby Europe U18 Championship gaat anderhalf jaar later eindelijk door

Hoofdcoach Alex Chang presenteert met trots de selectie die komende donderdag zal afreizen naar Rusland voor de Rugby Europe U18 Championship 2021. Een toernooi waar het team al lange tijd hard voor aan het trainen is.

De groep die in 2020 naar Rusland zou gaan kon helaas op het laatste moment niet vertrekken door de COVID pandemie. Een aantal spelers van deze groep, die inmiddels te oud zijn om met Jong Oranje U18 mee te gaan, zullen dit najaar alsnog de kans krijgen om met Jong Oranje onder 20 naar Portugal af te reizen. Na alle afgelastingen van de EK’s voor Jong Oranje U18 en U20 afgelopen jaar heeft Rugby Europe het EK nog een half jaar doorgeschoven en nu is het dan eindelijk zo ver. Kortom er wordt al lang uitgekeken naar dit moment.

Donderdagochtend 30 september zal het team afreizen naar Kaliningrad. De deelnemende landen voor het U18 Championship 2021 zijn Spanje, Portugal, Roemenië, Rusland, België, Georgië en Tsjechië. In een periode van tien dagen zal het team drie wedstrijden spelen op de volgende data:

  • Zondag 3 oktober
  • Woensdag 6 oktober
  • Zaterdag 9 oktober

In onderstaand overzicht wordt de opzet van het toernooi weergegeven. Zondag 3 oktober neemt Oranje het op tegen Portugal en afhankelijk van dat resultaat zal de tegenstander op woensdag 6 oktober Spanje of Roemenië zijn. Tegen wie Nederland zaterdag 9 oktober speelt zal bepaald worden door de resultaten van de wedstrijden op 3 en 6 oktober. De kick-off tijden van de wedstrijden zijn nog niet bekend gemaakt, maar zodra er meer bekend is zal dit op onze social media kanalen worden gedeeld.

Het team heeft hun trainingen kunnen hervatten toen bekend werd dat het EK weer op de agenda stond en heeft de laatste twee maanden hard getraind om klaar te zijn voor dit moment. De groep is nog dichter naar elkaar toe gegroeid en heeft zich de afgelopen periode goed kunnen voorbereiden tijdens een aantal oefenwedstrijden. Daarna volgt er altijd een moeilijk moment in topsport, de bekendmaking van de spelers die geselecteerd zijn. Van de gehele trainingsselectie is een groep van 26 spelers geselecteerd die meegaan naar Rusland. Voor de drie verschillende wedstrijden zullen steeds 23 spelers per wedstrijd geselecteerd worden die mogen spelen.

Kortom het team gaat een intensieve periode tegemoet en over twee weken zal duidelijk zijn wat onze positie is ten opzichte van de andere teams in Europa. Het resultaat van het EK is een echte teamprestatie. Ook de spelers die niet mee zijn naar Rusland hebben hier aan bijgedragen.

Foto door Ika Gommers

Door de nasleep van de pandemie is het voor ouders en supporters praktisch onmogelijk om af te reizen naar Rusland voor live support. Wij willen dan ook graag iedereen oproepen om via social media te laten zien dat we ze op de voet volgen en steunen. Dus ouders, vrienden en rugbyfans show your support op social media en laat het team weten dat je achter ze staat! #U18RugbyEurope #JongOranjeU18

Ben CampbellHaagsche Rugby Club
Boris HadinegoroAurilliac, Frankrijk
Daniel LeersSussex Rugby, Engeland
Gavin CelieBredase Rugby Club
Henk HoosRugby Club the Dukes
Huub van BoerdonkRugby Club the Dukes
Jackson HayRugby Club Hilversum
Mattes de Bosch KemperHaagsche Rugby Club
Kaj VerhoornHaagsche Rugby Club
Lars MaaswinkelRugby Club ‘t Gooi
Mees VoetsRugby Club the Dukes
Mike HansenRugby Club ‘t Gooi
Milan van DongenRugby Club the Dukes
Niels GovaertsRugby Club ‘t Gooi
Phil ToonenRugby Club the Dukes
Ruben de SchipperRugby Club ‘t Gooi
Skip JongejanAurilliac, Frankrijk
Teun KarstCA Brive, Frankrijk
Teun OostenrijkRugby Club Eemland
Thymo PetersUSAP, Frankrijk
Timo AdriaanseRugby Club ‘t Gooi
Tys KoopmansRugby Club Groningen
Tom HijdraAurilliac, Frankrijk
Vikas MeijerRugby Club ‘t Gooi
Vini Ribeiro dos Santos RFC Haarlem
Yoa KielCastricumse Rugby Club