ORANJE

Rugby Europe U20 Championship gaat door!

Hoofdcoach Marcello Melpignano kan na lang wachten nu dan toch komen met zijn selectie voor het EK. Deze zomer kwam eindelijk het bericht dat het EK weer opnieuw stond ingepland, dus na een korte voorbereiding reist het team donderdag 4 november af naar Coimbra in Portugal.

In eerste instantie is het EK een jaar geannuleerd en daarna is het een half jaar doorgeschoven, gelukkig komt het EK nu toch echt heel dichtbij. De deelnemende landen voor het U20 Championship 2021 zijn België, Spanje, Duitsland, Rusland, Roemenië, Portugal en Tsjechië.

Twee jaar geleden zette het U20 team onder leiding van Zane Gardiner in Portugal de toon. Dat Jong Oranje wist toen Roemenië en Rusland te verslaan en eindigde zo op de derde plaats.  Portugal was een maatje te groot, maar het was een prestatie waar de jongens trots op konden zijn.

Marcello hoop de trend van de verbeterde resultaten van de afgelopen jaren door te zetten op dit EK. “We hebben een gebalanceerd team, waarvan de helft eerstejaars onder 20 is en de andere helft tweedejaars. Een groot deel van de groep speelt momenteel over de grens competitie, maar daarbij ben ik blij te zien dat het andere gedeelte praktisch allemaal in onze ereklasse competitie presteert.” Zo laat Marcello weten.

“De spelers hebben laten zien dat ze in staat zijn een dynamisch rugby te spelen. Het team heeft bewezen zich te kunnen aanpassen aan verschillende situaties.” Daarom heeft Marcello er met zijn staf voor gekozen in de voorbereiding zoveel mogelijk opties aan het team te bieden. Deze kunnen ze inzetten tijdens de verschillende situaties waarmee ze op het EK geconfronteerd zullen worden.

Donderdag 4 november zal het team afreizen en in een periode van tien dagen zal de selectie drie wedstrijden spelen:

  • Zondag 7 november, 15.25 uur
  • Woensdag 10 november
  • Zaterdag 13 november

In onderstaand overzicht wordt de opzet van het toernooi weergegeven. Zondag 7 november neemt Oranje het op tegen België en afhankelijk van dat resultaat zal de tegenstander op woensdag 10 november Spanje of Duitsland zijn. Tegen wie Nederland zaterdag 13 november speelt zal bepaald worden door de resultaten van de wedstrijden op 7 en 10 november. Alleen de kick-off tijd voor de eerste wedstrijd is bekend, zodra er meer bekend is zal Rugby Nederland de informatie via onze socials delen.

België speelt normaal een klassiek rugby en is een sterke tegenstander voor de selectie. In september kon de groep zich al meten aan de Belgische selectie en het team kan niet wachten om weer tegenover de Belgen op het veld te staan.  

 “We hopen de jongens op dit EK een geweldig ervaring aan te bieden en zonder spijt terug te kijken naar het toernooi. Hopelijk dragen we bij aan meer enthousiasme en positieve aandacht voor de liefhebbers van Nederlands rugby.”

De selectie heeft zich in de afgelopen twee maanden voorbereid op het EK met een aantal trainingen voor de spelers die in Nederland verblijven en twee trainingsweekenden met de complete selectie. Door COVID is de voorbereiding niet te vergelijken met voorgaande jaren, maar toch is het in korte tijd een hechte groep geworden. Afgelopen weekend zijn de laatste belangrijk voorbereidingen getroffen waar de jongens elkaar nog eens goed hebben leren kennen met uitdagende teambuilding opdrachten van Maarten Witte. Nu is het tijd om de trainingen in de praktijk te brengen. 

Alle wedstrijden worden live uitgezonden via RugbyEuropeTV. Het is niet makkelijk om de wedstrijd live te bekijken in Portugal, maar wij kunnen de jongens op social media laten zien dat we achter ze staan! Toon je steun en tag ons!

#U20RugbyEurope #JongOranjeU20

SpelerClub
Andy LouterRugby Club ‘t Gooi
Anthony CoeberghRugby Club ‘t Gooi
Daily LimmenCastricumse Rugby Club
Dale ZonneveldCastricumse Rugby Club
Dirk BruilManchester Metropolitan Rugby, Groot Brittannië
Floris Dullemond Haagsche Rugby Club
Hugo HuurmanAurilliac, Frankrijk
Jade PlaneOyonnax, Frankrijk
Joshua KesslerHaagsche Rugby Club
Jurriaan JornaRugby Club Hilversum
Kai van KampenAurilliac, Frankrijk
Lukas PaskinsCastricumse Rugby Club
Maik TimmermanMedway, Groot Brittannië
Mat VisserUtrechtse Rugby Club
Mike ScholtesRugby Club the Hookers
Mika ZetzemaRugby Club Eemland
Monty LeversteinLou, Frankrijk
Sam van BerkelRugby Club DIOK
Sam VoorhoeveHaagsche Rugby Club
Sebastiaan SnaasUniversity of Exeter, Groot Brittannië
Sem Verplancke Rugby Club DIOK
Storm MarijnissenRugby Club Groningen
Tim de JongAurilliac, Frankrijk
Timon VijnHaagsche Rugby Club
Wiebe van der KnaapHaagsche Rugby Club
Wouter RotersRochford Hundred Rugby Club, Groot Brittannië