NIEUWS

RUGBY NEDERLAND MATCH OFFICIALS VERTEGENWOORDIGT OP HET HOOGSTE NIVEAU

Mike Hoyer is afgelopen weekend toegewezen als Match Commissioner bij de wedstrijd van Portugal tegen Roemenië. Dit is het hoogste rugby niveau binnen Rugby Europe.

Mike vertelt verder over deze ervaring: “Ik was verheugd om als Match Commissioner te worden aangesteld bij de REIC Portugal-Roemenië-wedstrijd in Lissabon. Na tien dagen isolatie en een PCR-test om te kunnen reizen kwam ik aan in het zonnige Lissabon. Er volgden drie dagen van opsluiting in een hotelkamer als we niet op het veld waren, nog drie Covid-tests om er zeker van te zijn dat de bubbel niet gebroken was (alle betrokkenen werden meerdere keren per week getest), en een fantastische rugbywedstrijd die werd beslist in de laatste seconde. In de Championship van het Europese rugby gebruikt men nu ook een TMO- en HIA-protocol die worden ondersteund door een fantastisch videosysteem. Mijn dank gaat uit naar Rugby Europe voor de afspraak en voor de professionele ondersteuning (vooral met de logistiek om daar te komen), en aan mijn gastheren in Portugal voor hun steun en gastvrijheid.”

Rugby Nederland bedankt Mike Hoyer voor deze prestatie op het hoogste niveau en daagt iedereen uit om zijn eigen weg te vinden in de aangeboden pathways.