Girls Rugby

In het seizoen 2024-2025 zal een nieuwe competitie van start gaan genaamd Girls Rugby. Dit is een competitie waarin alleen meiden tegen elkaar rugbyen.

Rugby Nederland heeft gezien dat met het aantal speelsters dat er nu is, het mogelijk is om meidenteams samen te stellen en een competitie te organiseren. Vraag bij jouw club of zij een Girls Rugby team gaan samen stellen of mail naar rugbycoordinator@rugby.nl.

Clubs kunnen zich aanmelden voor Girls Rugby via deze link: Girls Rugby

De teams zullen gevormd worden door rugbysters van de jaartallen 2010, 2011 en 2012 voor de U15 teams en 2007, 2008 en 2009 voor de U18 teams.

Deze competitie zal de Girls Rugby Festivals vervangen.

Het concept van de Girls Rugby Festivals blijft echter bestaan, maar dan alleen voor de jongste leeftijdsgroepen, de benjamins en de mini’s.

Hiermee willen we de ontwikkeling van meisjesrugby verder stimuleren en een platform bieden waar meiden zich op elk niveau kunnen meten en groeien in de sport.


Het eerstvolgende Girls Rugby evenement vindt plaats op 10 augustus op het strand van Scheveningen en is bedoeld voor de Benjamins tot en met de Junioren. Want dit zal voor de Cubs en Junioren de laatste keer zijn via het oude concept.

1 september zal de eerste officiële weekend zijn van Girls Rugby tijdens de Landelijke Opwarmdag Dames (LOD).

Tijdens alle evenementen zullen er onderdelen zijn voor meiden die nog niet op rugby zitten. Neem dus al jouw beste vriendinnen mee om hen kennis te laten maken met rugby!

Aanmelden

Speel je in de Cubs of Junior, kom dan 1 september naar Girls Rugby tijdens de Landelijke Opwarmdag Dames (LOD)! Heb jij nog geen team? Geen probleem! Door je via de onderstaande link aan te melden kan jij toch deelnemen en word je toegevoegd aan een team.
Meld je hier aan: Aanmeldlink

Speel je in de Benjamins, Mini’s, Cubs of Junioren kom dan 10 augustus naar Scheveningen voor de Girls Beach Rugby!
Meld je hier aan: Aanmeldlink

Data voor toekomstige Girls Rugby evenementen:
– 10 augustus Scheveningen Girls Beach Rugby
– 1 september Wageningen tijdens het LOD
– 19 oktober Midden Noord
– 2 november Zuid
– 30 november Landelijk
– 8 februari Landelijk
– 24 mei tijdens de Ereklasse finale
– 21 juni International Girls Rugby

Heb je vragen over de Girls Rugby ? Mail deze dan naar rugbycoordinator@rugby.nl