NIEUWS

Scheidsrechters in Europa

We zijn verheugd om te delen dat de scheidsrechtersontwikkeling in Nederland de laatste tijd tot het resultaat leidt dat steeds meer Nederlandse scheidsrechter geselecteerd worden voor wedstrijden van Rugby Europe. De Commissie Rugby Scheidsrechters (CRS), onder leiding van hoofdscheidsrechter Michael Assman, heeft hard gewerkt om de ontwikkeling van scheidsrechters in Nederland te verbeteren en uit te breiden. Dit is gedaan vanuit het beleidsplan “Meer en Betere Scheidsrechters”.

Het werk heeft nu geleid tot veel nominaties voor Nederlandse scheidsrechters en performance reviewers voor de Rugby Europe sevens toernooien. Dit is een fantastische prestatie en toont aan dat Nederlandse scheidsrechters worden erkend als enkele van de beste in Europa.

Meer en betere scheidsrechters

Het beleidsplan “Meer en Betere Scheidsrechters” heeft zich gericht op het aantrekken en behouden van scheidsrechters, het verbeteren van de kwaliteit van de scheidsrechters en het bieden van ondersteuning en ontwikkelingsmogelijkheden voor scheidsrechters op alle niveaus. Dit heeft geleid tot een grotere pool van hooggekwalificeerde scheidsrechters, waardoor Nederlandse scheidsrechters nu ook internationaal worden erkend.

Hoofd Scheidsrechter

Een grote dank voor het werk van hoofd scheidsrechter Michael Assman en het hele kader van scheidsrechter coaches en beoordelaars die het mogelijk maken voor de scheidsrechters om zich verder te ontwikkelen. Er ligt nog veel werk om te doen om de ontwikkeling van scheidsrechters te stimuleren en te begeleiden maar de huidige inzet is de reden van groei in aantallen en kwaliteit. Namens Rugby Nederland willen we alle genomineerde scheidsrechters en performance reviewers feliciteren en veel succes wensen in de Rugby Europe sevens toernooien.

Hierbij een overzicht van de nominaties voor de komende periode:

 • 9 tot 11 juni – Michael Assman als Referee Manager bij de Conference 1 in Belgrado
  10 en 11 juni – Phila Bitterhout als Scheidsrechter bij de Conference 1 in Belgrado
  16 tot 18 juni  Riette Meijer als Scheidsrechter bij de Trophy ronde 1 in Zagreb
  8 en 9 juli – Liam Wright als Scheidsrechter bij de Trophy ronde 2 in Boedapest
  15 en 16 juli – Michael Assman als Referee Manager bij de U18 Championship in Praag
  15 en 16 juli – Edwin van der Spek als Scheidsrechter bij de U18 Championship in Zwitserland
  21 tot 23 juli – Dirk Heuff als Performance reviewer bij de U18 Trophy in Zabki (Polen)