ORANJE

selectie bekend gemaakt voor derby der lage landen

Bondscoach Lyn Jones heeft de selectie bekend gemaakt voor de halve finale wedstrijd in de Rugby Europe Championship 2023 op zaterdag 4 maart om 13.15 uur in Amsterdam.

Het team kent een aantal wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Duitsland op zaterdag 18 februari jl. Reinhard Fortuin, Leroy van Dam en Thymo Peters hebben verplichtingen bij hun eigen clubs. Helaas zijn Mark Coebergh en David Anderson geblesseerd. Spelers die toegevoegd zijn aan de selectie van deze week zijn Gabor Besuijen die bij Rugby Club Dendermonde speelt en tegen zijn teamgenoten zal spelen, Daan van der Avoird van Rugby Club ‘t Gooi en Hugo Scholler spelende bij Coq Leguevinois. Vikas Meijer van Rugby Club ‘t Gooi zal zijn debuut maken bij de Oranjeheren.

Tijdens de vorige ontmoeting tussen Nederland en België die gespeeld werd in België, was de wedstrijd enorm spannend. In deze promotie/degradatiewedstrijd voor de Championspoule wist Nederland in slotseconden de overwinning naar zich toe te trekken: 21-23. De wedstrijd a.s. zaterdag belooft daarom wederom zeer spannend te worden.

Het Belgische team staat sinds kort onder leiding van topcoach Mike Ford, die de beschikking heeft over een gebalanceerde selectie. Ervaren krachten zoals aanvoerder Jens Torfs, Alexis Cuffolo en Julien Berger zullen de jonge talenten zeker wijzen op het beladen karakter van de wedstrijd.

Wil jij de Oranjeheren live aanmoedigen tijdens de Derby der Lage Landen? Koop dan nu HIER je tickets en schreeuw de mannen van Lyn Jones naar de overwinning!